Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μουσέτι – Τσιτσιπάς 2-3: Με επική ανατροπή στον δεύτερο γύρο του Roland Garros

Μουσέτι – Τσιτσιπάς 2-3: Με επική ανατροπή στον δεύτερο γύρο του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο στο πρώτο του παιχνίδι στο φετινό Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε να κάνει μία επική ανατροπή για να επικρατήσει του Μουσέτι με 3-2 σετ και να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του γαλλικού γκραντ σλαμ.

Αγνώριστος παρουσιάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα δύο πρώτα σετ του αγώνα με τον Μουσέτι για τον πρώτο γύρο του Roland Garros. Ο Ιταλός τενίστας έβαλε στα σχοινιά τον Έλληνα πρωταθλητή και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 σετ (7-5 και 6-4), φτάνοντας μία ανάσα από τη μεγάλη έκπληξη και τη σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έστω και την ύστατη ώρα, ξύπνησε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάλαβε ότι δεν είχε άλλα περιθώρια, αποφάσισε να σοβαρευτεί κι άρχισε να σφυροκοπά τον νεαρό Ιταλό, δείχνοντας του επιτέλους ποιο είναι το αφεντικό του αγώνα.

Κατάφερε με σχετική άνεση να ισοφαρίσει, παίρνοντας το τρίτο και το τέταρτο σετ με 6-2 και 6-3, μεταφέροντας το άγχος στην πλευρά του Μουσέτι, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τρόπο να σταματήσει τον καταιγιστικό Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έχοντας τη ψυχολογία στα ύψη, έκανε “μπρέικ” με το “καλημέρα” στο πέμπτο σετ, πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα, ενώ όπως και στα προηγούμενα σετ που κατέκτησε, ισοπέδωσε τον αντίπαλο του φτάνοντας στη νίκη με 6-2.

Στον δεύτερο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να έχει πιο εύκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Ζντένεκ Κόλαρ (Νο.134 στον κόσμο), ο οποίος νίκησε τον Λούκας Πούιγ με 3-1 σετ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις