Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαίνει οριστικό “λουκέτο” στο πρωτάθλημα Γαλλίας με απόφαση του πρωθυπουργού

Μπαίνει οριστικό “λουκέτο” στο πρωτάθλημα Γαλλίας με απόφαση του πρωθυπουργού
ΦΩΤΟ Reuters

Την οριστική διακοπή της ποδοσφαιρικής σεζόν αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ μέσα στις επόμενες ώρες.

Την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι τον Αύγουστο φαίνεται πως έχουν αποφασίσει στη Γαλλία, πράγμα που σημαίνει ότι η φετινή σεζόν θα διακοπεί οριστικά και αμετάκλητα, αφού η UEFA πίεζε για επανέναρξη -και ολοκλήρωση- των 5 μεγάλων λιγκών της Ευρώπης, έχοντας ορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες από τον πρωθυπουργό της χώρας, Εντουάρντ Φιλίπ, όπως αναφέρουν τα γαλλικά Μέσα.

Άγνωστο είναι ακόμα το αν θα αναδειχθεί πρωταθλητής για φέτος, πως θα διανεμηθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και τι θα συμβεί με υποβιβασμούς και προβιβασμούς.

Τη στιγμή της διακοπής η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 12 βαθμούς διαφορά (και ένα ματς λιγότερο) από τη 2η Μαρσέιγ, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονταν Αμιάν και Τουλούζ.

Θυμίζουμε πάντως ότι οι ομάδες είχαν εκπονήσει συγκεκριμένο πλάνο επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους, με τη Λίγκα να έχει προμηθευτεί δεκάδες χιλιάδες τεστ για τον κορονοϊό, οπότε ίσως οι αντιδράσεις τους να είναι έντονες και η διακοπή να μην είναι τόσο απλή υπόθεση.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις