Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Μπαλαδόρος” ο κορονοϊός – Αυξάνονται τα κρούσματα σε παίκτες

“Μπαλαδόρος” ο κορονοϊός – Αυξάνονται τα κρούσματα σε παίκτες
Intime.gr

Το ποδόσφαιρο βγήκε από τον “πάγο” που το έβαλε ο κορονοϊός, προσπαθεί να κάνει… δειλά βήματα, αλλά η κατάσταση απαιτεί μεγάλη προσοχή. Η ανησυχία των ομάδων για ένα ιατρικό δελτίο COVID free.

Όπως στην καθημερινή μας ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Μικρές και μεγάλες ομάδες, αλλά και εθνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα έχουν “νιώσει” το σημαντικό πρόβλημα που μπορεί να τους προκαλέσει ο COVID 19.

Μπορεί τα πρωτόκολλα που οριοθετούνται από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες να ανανεώνονται για το καλό όλων, αλλά ο κορονοϊός καταφέρνει να αλλάξει τα σχέδια των ομάδων. Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε και πολύ μακρυά.

Ο Λημνιός θετικός στον κορονοϊό – Πήρε… αναβολή η μετεγγραφή του

Η Εθνική Ελλάδας – όπως και άλλες ομάδες που συμμετείχαν στο Nations League– δεν μπόρεσε να στηριχθεί στον Κώστα Τσιμίκα, αφού ο παίκτης της Λίβερπουλ ανέβασε πυρετό και βγήκε θετικός στον κορονοϊό. Λίγα 24ωρα μετά, ο Δημήτρης Λημνιός έκλεισε μετεγγραφή για την Κολωνία, σκόραρε με την Γαλανόλευκη μέσα στο Κόσοβο αλλά βγήκε θετικός σε τεστ για τον COVID 19, γεγονός που θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση του deal του ΠΑΟΚ με την γερμανική ομάδα.

Την ίδια στιγμή, στις ομάδες που είχαν διεθνείς παίκτες επικρατεί ανησυχία, ενόψει των τεστ που θα κάνουν οι παίκτες τους (αρκετοί ποδοσφαιριστές πήραν αγκαλιά τον Λημνιό μετά το τέρμα που πέτυχε στην Πρίστινα). Μην ξεχνάμε πως σε τρεις ημέρες έχουμε “σέντρα” στη Superleague ενώ σε τέσσερις έχουμε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Ο Μεγάλος αυτός αγώνας αναβλήθηκε ήδη μια φορά, λόγω κρούσματος κορονοϊού στους “ερυθρόλευκους”.

Τα ταξίδια των εθνικών ομάδων γίνονται έτσι όλο και πιο δύσκολα, ειδικά από τη στιγμή που για να συγκεντρωθούν οι αποστολές τους, θα χρειαστεί να ταξιδέψουν παίκτες από πολλά σημεία του κόσμου.

Περνώντας τα… ελληνικά σύνορα, θα δούμε μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου να βγαίνουν θετικά σε τεστ για τον κορονοϊό. Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Πογκμπά είναι οι πιο πρόσφατες και παράλληλα λαμπερές περιπτώσεις που μπήκαν σε αυτή τη μακροσκελέστατη λίστα, θέτοντας τον εαυτό τους ξαφνικά σε καραντίνα και αλλάζοντας τα σχέδια των προπονητών τους (στα κλαμπ τους ή σε επίπεδο εθνικής ομάδας).

Η Παρί αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα. Η παρουσία αρκετών παικτών της ομάδας στην Ίμπιζα, μετά τον χαμένο τελικό του Champions League και ένα ξέφρενο πάρτι στο γιοτ του Μάουρο Ικάρντι -χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας- θεωρείται ως αιτία διασποράς του ιού στην ομάδα. Μαζί με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ θα χάσουν λογικά τα πρώτα δύο εξ αναβολής παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν στο νέο πρωτάθλημα. Το πρωτόκολλο υγείας στη Γαλλία προβλέπει ότι τα παιχνίδια μπορούν να αναβληθούν εάν υπάρχουν τέσσερα ή περισσότερα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε μία ομάδα.

Ο κορονοϊός “χτύπησε” και την Μάντσεστερ Σίτι καθώς -όπως ανακοίνωσε η αγγλική ομάδα- οι Ριγιάντ Μαχρέζ και Έμερικ Λαπόρτ βρέθηκαν θετικοί μετά από τεστ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν αγωνίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/9) στην πρεμιέρα της Premier League, αλλά το πρώτο της ματς εναντίον της Γουλβς στο “Μολινό” στις 21/9 είναι πλέον στον… αέρα, αφού οι παίκτες των “πολιτών” θα υποβληθούν ξανά σε τεστ με τον φόβο ότι ο ιός έχει επεκταθεί στην ομάδα, να είναι έντονος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις