Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα, Μπαρτομέου: “1η Ιουλίου θα έχουμε νέο προπονητή”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Την αποχώρησή του από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα μετά τη λήξη της περιόδου ανακοίνωσε χθες στους παίκτες ο Λουίς Ενρίκε. Λίγη ώρα μετά το εμφατικό 6-1 επί της Σπόρτινγκ Χιχόν ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» γνωστοποίησε στα αποδυτήρια την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από το τιμόνι της ομάδας, χωρίς να πει περισσότερα πράγματα.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Λουίς Ενρίκε, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε ότι η πρώην ομάδα του της οποίας παραμένει οπαδός, χάνει τον τέλειο προπονητή: “Ως οπαδός, είμαι πολύ λυπημένος, επειδή χάνουμε τον τέλειο προπονητή για την Μπαρτσελόνα, λόγω της προσωπικότητάς του και του χαρακτήρα του. Για τρία χρόνια, έπαιξαν τρομερό ποδόσφαιρο», τόνισε ο Γκουαρντιόλα και συμπλήρωσε:
“Για να είσαι προπονητής της Μπαρτσελόνα, πρέπει να το κάνεις με τον τρόπο σου, να ακούς λίγους και να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Είναι ένας ειδικός. Η ομάδα του έπαιξε όπως κανείς άλλος. Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Γνωρίζω την κατάσταση, καταλαβαίνω απόλυτα και του εύχομαι τα καλύτερα”.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό κόουτς, έστω και αν οι δρόμοι των δυο πλευρών θα χωρίσουν, ενώ τόνισε πως την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχός του: “Έχουμε έναν σπουδαίο προπονητή τα τρία τελευταία χρόνια και θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους της Μπαρτσελόνα. Του χρόνου δεν θα είναι εδώ, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με το έργο του ως τώρα και θα συνεχίσει να δουλεύει για μας μέχρι το τέλος της σεζόν. Ως διοίκηση, θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε, για να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας τίτλους”, τόνισε ο πρόεδρος της Καταλανικής ομάδας και συμπλήρωσε:
“Η απόφασή του δεν μας εκπλήσει, καθώς από το καλοκαίρι μάς είχε πει πως πίστευε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Πριν λίγες μέρες, μας ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει. Οι παίκτες το έμαθαν μετά τον αγώνα και στεναχωρήθηκαν. Σχετικά με το διάδοχο του δεν χρειάζονται φήμες, αλλά να κοιτάξουμε μπροστά. Βλέπουμε το πρωτάθλημα, τη ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League και τον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου. Η διοίκηση θα εργαστεί με διακριτικότητα για να βρει τον διάδοχό του και την 1η Ιουλίου θα τον ανακοινώσουμε”.

Σχετικά τώρα με το νέο προπονητή της “Μπάρτσα” τα σημερινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αρκετούς υποψήφιους. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Επίσης ακούγεται και ο Χόρχε Σαμπάολι της Σεβίλης, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη έχει εντυπωσιάσει με την ομάδα της Ανδαλουσίας.

Επίσης, ανάμεσα στους πιθανούς αντικαταστάτες εμφανίζεται και το όνομα του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά κι αυτό του Λοράν Μπλαν, ο οποίος είναι χωρίς δουλειά μετά την απόλυση του από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ακόμα, ως αουτσάιντερ, φιγουράρει και το όνομα του Χουάν Κάρλος Ουνθουέ, του βοηθού του Λουίς Ενρίκε στην Μπαρτσελόνα. Ενός ανθρώπου που γνωρίζει άριστα τα αποδυτήρια της ομάδας, αν και η περίπτωσή του δύσκολα θα μπορούσε να έχει πολλές πιθανότητες.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε