Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός: Απέναντι στον Καλάθη για την υπέρβαση

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός: Απέναντι στον Καλάθη για την υπέρβαση

Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της… ισχυρής Μπαρτσελόνα, για την 4η αγωνιστική της Euroleague (22:00, NewsIt.gr, Novasports 2). Πρώτη φορά αντιμέτωπο με τον Καλάθη το “τριφύλλι”.

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στη Euroleague θα προσπαθήσει να πετύχει ο Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζοντας την Μπαρτσελόνα, για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το “τριφύλλι” βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες από… αεροπλάνο σε αεροπλάνο, μετά και την ματαίωση του αγώνα με την Βιλερμπάν και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Οι “πράσινοι” δεν θα έχουν διαθέσιμο ξανά τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Ίαν Βουγιούκα, ενώ ο Πιέρ Τζάκσον αποτελεί ήδη παρελθόν.

Αναμφίβολα πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μετά από 8 χρόνια θα αντιμετωπίσει την ομάδα που τον ανέδειξε.

«Είχαμε μάθει να είμαστε κάθε μέρα μαζί στα αποδυτήρια για πολλά χρόνια. Ήταν ο αρχηγός και πολλές φορές η ψυχή της ομάδας. Έχει δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο, αλλά για 40 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι» ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Βόβορας. Να αναφέρουμε ότι ο Νικ Καλάθης τίθεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την παλιά του ομάδα!

Οι δύο “μονομάχοι” έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 36 φορές εκ των οποίων η Μπαρτσελόνα έχει επικρατήσει 23 και οι «πράσινοι» 13. Την περασμένη σεζόν, οι Καταλανοί είχαν σημειώσει δύο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στη Βαρκελώνη είχαν επικρατήσει με 98-86 και στην Αθήνα με 92-81.

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός θα βρει στον πάγκο των γηπεδούχων τον πρώην “πράσινο”, Σάρας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός κόουτς δεν θα έχει στη διάθεση του τον Νίκολα Μίροτιτς, που διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις