Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μπαρτζώκας για Ολυμπιακός – Μπασκόνια: «Είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά από εμάς»

Μπαρτζώκας για Ολυμπιακός – Μπασκόνια: «Είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά από εμάς»

Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ της φετινής Euroleague, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γάλλος φόργουορντ, Λιβιό Ζαν Σαρλ, μίλησαν για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπασκόνια (01/10, 21.00).

«Εύχομαι να έχουμε υγεία και να πάνε όλα καλά», ήταν το πρώτο σχόλιο του κόουτς των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε: «Πάντα η πρεμιέρα είναι δύσκολη. Eιδικά όταν παίζεις στο γήπεδό σου έχεις ένα βαθμό μεγαλύτερης πίεσης.

Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή αρκετό καιρό και έχει μια αγωνιστική φυσιογνωμία. Έχει παίξει τρία επίσημα παιχνίδια και αυτό της δίνει ένα αβαντάζ σε σχέση με εμάς, γιατί έδωσε δύσκολους αγώνες με την Μπανταλόνα και την Βαλένθια εκτός.

Γενικά είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά γιατί ξεκίνησε την προετοιμασία της πριν από όλους τους άλλους. Όμως, πιστεύουμε πως είμαστε έτοιμοι, είμαστε σε καλό επίπεδο. Θα παίξουμε με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση και θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι τους, που περιλαμβάνει πάνω από 50% εκτέλεση στα πρώτα δευτερόλεπτα.

Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ καλά στο γήπεδο στο transition, που εκτελεί γρήγορα και είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Πρέπει να τους πιέσουμε στο επιθετικό ριμπάουντ, να έχουμε καλή επικοινωνία, να μην εκτελέσουν πολύ γρήγορα με επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο Λιβιό Ζαν Σαρλ, υποστήριξε: «Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε τη σεζόν με το δεξί. Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς και έχουμε μελετήσει πολύ για αυτόν. Η Μπασκόνια είναι δυνατή ομάδα. Έκανε κάποιες αλλαγές και έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες, όπως είναι ο Μπόλντγουιν, ο οποίος πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν με την Μπάγερν.

Φυσικά είναι επικίνδυνη ομάδα. Η κούρσα για τα πλέι οφ θα αρχίσει αύριο και θεωρώ πως είναι μια από τις βασικές αντιπάλους μας σε αυτή τη μάχη. Η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο είναι σίγουρα ένα συν για εμάς. Εγώ ήρθα στον Ολυμπιακό και για τον κόσμο του. Πέρυσι δεν είχαμε την ευκαιρία να τους έχουμε κοντά μας, πήρα, όμως, μια μικρή γεύση σε εκτός έδρας παιχνίδια, και ήταν ‘τρελό’, οπότε ανυπομονώ να τους δω».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις