Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπαρτζώκας για το Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: «Ματς σαν τελικός – Ο Γουόκαπ έκανε μισή προπόνηση σήμερα»

Μπαρτζώκας για το Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: «Ματς σαν τελικός – Ο Γουόκαπ έκανε μισή προπόνηση σήμερα»
Eurokinissi

“Για εμάς δεν υπάρχουν διακοπές” τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού στην έδρα της Αναντολού Εφές, στο ξεκίνημα της “διαβολοβδομάδας” στη Euroleague. Αναφέρθηκε ακόμα στην κατάσταση του Τόμας Γουόκαπ, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ματς “τελικό”.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας η αποστολή του Ολυμπιακού ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (19/03, 19:30) θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Έφες, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Euroleague. «Για εμάς δεν υπάρχουν διακοπές. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα ματς», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Κατά τα γνώμη μου για την Εφές το ματς είναι σαν τελικός, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει την είσοδό της στα play in. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ με ταλέντο. Στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει σκοράρει μέσο όρο 107 πόντους στο γήπεδό της. Είναι προφανές πως εκτός από τα βασικά θα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλά για να κερδίσουμε».

Σε ερώτηση αναφορικά αν το βάρος θα «πέσει» στην άμυνα, ή θα είναι μοιρασμένο στις δύο πλευρές του γηπέδου, απάντησε: «Έχει σχέση και με το πως θα εκτελέσεις στην επίθεση. Αν ανοίξεις πολύ τον ρυθμό θα πρέπει να εκτελέσεις μετά από κάποια δευτερόλεπτα. Η Εφές εκτελεί στα πρώτα δώδεκα δευτερόλεπτα και εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό».

Για το αν μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού «επουλώθηκαν» πληγές που ως εκείνο το ματς τον απασχολούσαν, σχολίασε: «Όχι απολύτως γιατί ο Γουόκαπ ταλαιπώρησε το πόδι του παίζοντας σε αυτό το παιχνίδι. Έκανε μισή προπόνηση σήμερα. Γενικά επειδή είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια χρειάζεται μια συντήρηση κατά κάποιο τρόπο».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, είπε: «Χρόνια πολλά. Καλή Σαρακοστή σε όλους. Έτσι είναι το πρόγραμμα. Έχουμε ομάδες από πολλές χώρες και αυτές αναγκάζονται κάποιες φορές να παίξουν σε δικές τους γιορτές, το ίδιο συμβαίνει και με εμάς. Έτσι είναι η διαδικασία και πρέπει μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας γιατί τώρα όλα μετράνε. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, στην έδρα της Εφές όπου έχουμε πολλά χρόνια να κάνουμε ένα διπλό. Ας είναι φέτος η χρονιά που θα σπάσει γιατί είναι μια νίκη που χρειαζόμαστε πολύ εν όψει της συνέχειας».

Ερωτηθείς σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα μετά και τη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι, απάντησε: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχει τελειώσει. Είναι μια νέα εβδομάδα πλέον. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Έχει παίκτες που έχουν τρομερή έφεση στο σκοράρισμα. Και παρότι δεν κάνουν την καλύτερη χρονιά, δεν σημαίνει πως δεν διαθέτουν το ταλέντο να πληγώσουν ή να σκοτώσουν μια ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο κομμάτι της άμυνας, πολύ δυναμικοί σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού και να κερδίσουμε τις 50-50 φάσεις. Όπως είπα και πριν είναι μια ομάδα που παλεύει να μπει στην δεκάδα στα play in. Οπότε και για αυτούς είναι κομβικό ματς, όπως και για εμάς».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις