Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπαρτζώκας για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Να κάνουμε το παιχνίδι μας στο ΟΑΚΑ»

Μπαρτζώκας για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Να κάνουμε το παιχνίδι μας στο ΟΑΚΑ»

O Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη Media Day του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι στην έδρα του Παναθηναϊκού (23.12.2021 – 21:00) για την Euroleague και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει το ματς του ΟΑΚΑ.

Αρχικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε για το πως αντιμετωπίζουν στον Ολυμπιακό το συγκεκριμένο ματς: “Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα παιχνίδι του προγράμματος, μέσα στις γιορτές, μέσα στα Χριστούγεννα, το οποίο όπως είπαμε δίνει μόνο δυο βαθμούς. Έτσι θα το αντιμετωπίσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει δυνατότητες και αδυναμίες, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας”.

Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στη συνέχεια για το αν το ματς πρωταθλήματος αποτελεί οδηγό για την ομάδα του: “Φυσικά, αλλά όχι μόνο αυτό. Και τα τελευταία παιχνίδια που έχει παίξει ο Παναθηναϊκός, αλλά φυσικά και τα δικά μας τελευταία. Δηλαδή, πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτά που κάνουμε καλά και μας έχουν δώσει αυτές τις νίκες τελευταία στην Euroleague. Πρέπει να επιμείνουμε δηλαδή στο πλάνο μας και να μην επηρεαστούμε από τα συναισθήματα που θα είναι ακραία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Είναι δύσκολη έδρα, ο κόσμος συμμετέχει πολύ και με εμάς καταλαβαίνετε πως θα συμμετέχει και περισσότερο. Οπότε, πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας”.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στο ματς του ΟΑΚΑ: “Σε γενικές γραμμές μπορείς να πεις ότι ο Παναθηναϊκός παίζει ζώνη. Είχε παίξει και πριν από το δικό μας ματς ένα παιχνίδι με ζώνη, αλλά πλέον το χρησιμοποιεί αρκετά. Την έχει ως μια βασική άμυνα την οποία μπορεί να παίξει δυο και τρεις φορές μέσα σε ένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε αυτό. Επίσης, τα άλλα δεν είναι εύκολο να τα πούμε στην κάμερα. Όμως ο Παναθηναϊκός, όταν σκοράρει ο Νέντοβιτς πολύ, αλλά και ο Μέικον, ανεβάζει το σκορ. Γενικά, θα πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα στον Νέντοβιτς, από ότι κάναμε την πρώτη φορά. Φυσικά και εμείς να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως πρέπει. Να έχουμε δημιουργία, να στηριχθούν σε αυτά που βασικά κάνουμε. Να έχουμε καλή άμυνα, να έχουμε δημιουργία, να έχουμε συμμετοχή από πολλούς παίκτες στο σκορ. Έτσι όπως πρέπει να παίζουμε”.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προβληματισμό για τα κρούσματα κορονοϊού: “Γενικά υπάρχει ένας προβληματισμός για το τι συμβαίνει στο παγκόσμιο μπάσκετ. Έχετε δει τι συμβαίνει στο ΝΒΑ, σιγά-σιγά έρχεται και στην Ευρώπη. Έχουμε τα παραδείγματα του Μιλάνο και της Μαδρίτης. Τώρα υπάρχει και στον Παναθηναϊκό ένα κρούσμα. Μας ανησυχεί γιατί όλοι θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ και μόνο αυτό. Είναι κάτι που συμβαίνει στην κοινωνία και σε όλους γύρο μας και φυσικά μας απασχολεί. Θα προσπαθήσουμε όμως να μείνουμε στο μπάσκετ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις