Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μπαρτζώκας μετά το Ολυμπιακός – Μονακό: «Η άμυνα μας έδωσε αυτοπεποίθηση»

Μπαρτζώκας μετά το Ολυμπιακός – Μονακό: «Η άμυνα μας έδωσε αυτοπεποίθηση»
Intime.gr

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην καλή άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός και που τον οδήγησε στη νίκη κόντρα στην Μονακό. Παράλληλα, ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε και στην απόκτηση του Κουίνσι Έισι, τονίζοντας πως τον ήθελε και την περίοδο που βρισκόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Στην αυτοπεποίθηση που απέκτησε ο Ολυμπιακός μέσα από την άμυνά του, στάθηκε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ευρεία νίκη επί της Μονακό στο ΣΕΦ. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στην απόκτηση του Κουίνσι Έισι.

Τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Ήταν ένα ματς που εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε. Ξέραμε ότι η Μονακό επιτίθεται νωρίς στις επιθέσεις της, οπότε έπρεπε να παίξουμε άμυνα από νωρίς. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν το κάναμε, ενώ και η επίθεσή μας ήταν φτωχή. Τους δώσαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και γι’ αυτό πέτυχαν 27 πόντους.

Στα επόμενα τρία δεκάλεπτα η άμυνά μας ήταν πραγματικά συμπαγής, μας έδωσε αυτοπεποίθηση, διαβάσαμε όσα μας έδωσε η άμυνά τους και κερδίσαμε εύκολα με διαφορά 20 πόντων σε μια βραδιά στην οποία σουτάραμε άσχημα στο γήπεδό μας. Πολλά σουτ ήταν αμαρκάριστα, ενώ χάσαμε και πολλές βολές. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, η Μονακό είναι μια ομάδα δυνατή με ταλέντο, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και φυσικά τους οπαδούς μας, για ακόμα μία φορά. Ήταν μια ζεστή ατμόσφαιρα, όπως σε κάθε αγώνα φέτος. Πρέπει να τους κρατήσουμε στο ΣΕΦ και να τους κάνουμε ακόμη περισσότερους.

Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο δώσαμε 11 πόντους. Κλείσαμε την ρακέτα μας. Η Μονακό παίζει σε καταστάσεις απομόνωσης, έπρεπε να κλείσουμε την ρακέτα. Συνηθίζει να εκτελεί μετά από μία πάσα, τους κρατήσαμε σε χαμηλό ποσοστό στη ρακέτα, βάλαμε πολλά σώματα εκεί και το -3 στο ημίχρονο εμένα προσωπικά μου έδωσε αισιοδοξία. Με 20% στο τρίποντο και με 54% στις βολές, δεν θα σουτάραμε χειρότερα. Αν συνεχίζαμε με αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα, φυσικά.

Επιλέξαμε άμυνα με αλλαγές, θέλαμε στο πρώτο σκριν να έχουμε ψηλό παίκτη στη ρακέτα για να μην πάει η μπάλα στο καλάθι. Πήραμε έξι εντός έδρας ματς απέναντι σε δύο δύσκολους αντιπάλους. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στον τρόπο που σκεφτόμαστε, κάθε παιχνίδι είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Πρέπει να παίζουμε ομαδικά για να είμαστε δύσκολος αντίπαλος όπου παίζουμε. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που ακολουθεί, γιατί μπορούν όλοι να κερδίζουν όλους. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι έχουμε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια, μόνο το επόμενο με το Περιστέρι μετράει για εμένα.

Ήθελα τον Κουίνσι Έισι, σαν όνομα και σαν παίκτη. Προσπάθησα να τον πάρω στην Μπαρτσελόνα, δεν τα κατάφερα. Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί συνοχή με τον τρόπο που αμύνεται και συμπεριφέρεται. Είχαμε ξανακοιτάξει την περίπτωσή του στην αρχή της χρονιάς, αλλά τώρα ήταν η καλή ευκαιρία για να τον υπογράψουμε. Για να έρθει σε φόρμα αγώνων, πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα. Δεν έχουμε μεγάλο πρόβλημα για να τον χρειαζόμαστε άμεσα, θέλουμε να τον εντάξουμε. Παίζει για την νίκη, είναι ομαδικός, θυσιάζεται και είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος. Ευχαριστώ και την διοίκηση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις