Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μπαρτζώκας – Ολυμπιακός: «Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας μου»

Μπαρτζώκας – Ολυμπιακός: «Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας μου»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με τον Έλληνα τεχνικό να αναφέρει ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες και το ρόστερ της ομάδας του, τονίζοντας πως το βαρύ πρόγραμμα στην Euroleague έχει επιβαρύνει τους «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Ολυμπιακού στην Euroleague, αυτή την φορά από την Αρμάμι Μιλάνο εκτός έδρας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να παρακινήσει τους φίλους της ομάδας να έχουν υπομονή και πίστη στους παίκτες των «ερυθρόλευκων» ενόψει της συνέχειας.

Μάλιστα ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως όταν ο Ολυμπιακός θα είναι υγιής, τότε θα δουν οι θεατές αρκετά καλά πράγματα εντός παρκέ.

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα

Για την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο

«Δεν θεωρώ ότι μια ήττα ή μια νίκη δεν είναι η συντέλεια του κόσμου. Στην Ευρωλίγκα όλοι χάνουν και θα χάσουν. Έχουμε εμείς ένα δύσκολο πρόγραμμα. Είχα πει κι εγώ πριν από καιρό πως πρέπει να επιβιώσουμε αυτής της κατάστασης, η οποία προέρχεται από το ότι δεν έχουμε χρόνο να κάνουν προπόνηση. Δεν έχουμε κάνει ούτε μια προπόνηση όλη η ομάδα μαζί. Αυτές τις μέρες, έχοντας παιχνίδι Παρασκευή, Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη κ.ο.κ. είναι αδύνατον η ομάδα να προπονηθεί. Από την στιγμή που υπάρχουν και αρκετοί παίκτες που έχουν προβλήματα τραυματισμών ή επειδή απουσίαζαν δεν είναι τώρα σε καλή κατάσταση. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να περάσουμε. Θα προσπαθήσουμε σε αυτό το διάστημα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ και την ομάδα. Πρέπει να καταλάβει ο κάθε φίλαθλος της ομάδας πως η φιλοσοφία ήταν πάντα να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Η μακρόπνοοι σχεδιασμοί και οι στόχοι του Final 4 είναι αστείο να τους λες στην Ευρωλίγκα. Όταν είμαστε υγιείς και μαζευτούμε, τότε θα παίξουμε πολύ καλά».


Για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος:

«Θα παίξει κανονικά. Έκανε πλήρη ατομική προπόνηση χτες. Αποφασίσαμε απλά να μην τον βάλουμε για να του δώσουμε 1-2 μέρες ακόμα μετά το τράβηγμα που είχε. Ο Γκος λοιπόν θα παίξει κανονικά και είναι σημαντικό αυτό, γιατί χτες είχαμε μεγάλο έλλειμμα στα γκαρντ, ειδικά μετά και την αποβολή του Κάναν. Είναι σημαντικό λοιπόν πως γυρίζει. Πρέπει όμως να πούμε πως γυρίζει χωρίς να έχει κάνει μια ομαδική προπόνηση με την ομάδα. Όπως και ο Σίκμα χτες έπαιξε χωρίς να έχει κάνει ούτε μια ομαδική προπόνηση. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο διάστημα. Παίζουμε όμως στο γήπεδό μας. Θέλουμε ενθάρρυνση και ενίσχυση από τον κόσμο της ομάδας. Έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια πως έχουμε καταφέρει πολλά και θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Απλώς σε κάποιες κρίσιμες καμπές που περνάει η ομάδα μέσα στη χρονιά, το μόνο που θέλει ο Ολυμπιακός είναι να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό είπα και στους παίκτες. Να μην ανησυχούμε και αμφιβάλουμε για τον συμπαίκτη μας, για τον τρόπο που παίζουμε, για τους προπονητές, τους γυμναστές. Όταν δεν παίζεις καλά και είναι φυσιολογικό αυτό, πρέπει να πιστεύουμε στην ομάδα μας. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Όταν όλα γίνουν φυσιολογικά και η ομάδα προπονηθεί μαζί, θα παίξει και καλά».
Για την Παρτίζαν: «Έχασε παίκτες, όμως πήρε τον Ντόζιερ, πήρε τον Καμίνσκι. Όλες οι ομάδες κάνουν προσθαφαιρέσεις. Δεν μπορείς να κρατήσεις όλους τους παίκτες. Είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ένταση. Έχει δυνατότητες και αδυναμίες. Δε πολλές ομάδες, όπως και στην Μιλάνο, αλλά και στην Παρτίζαν, βλέπεις ελλείμματα στην εκτέλεση των συστημάτων, όπως βλέπεις και στην δική μας. Δυστυχώς καμία ομάδα δεν έχει κάνει κανονική προετοιμασία λόγω του παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτό φαίνεται στις πρώτες αγωνιστικές. Βλέπουμε μέτρια παιχνίδια. Μπορεί να είναι ντέρμπι αλλά όχι ποιοτικά. Όλες οι ομάδες χρειάζονται χρόνο. Η Παρτίζαν έχει την σφραγίδα του προπονητή της, προσπαθεί να παίξει καλά. Θα παίξουν αποφασιστικά αύριο, αλλά το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς».

Για τον Κάναν και την αποβολή του:

«Όποιος είναι σε αυτό το επίπεδο της Ευρωλίγκας, του Ολυμπιακού και αμείβεται καλά, υπάρχουν και απαιτήσεις από αυτόν. Μιλάω για τον κάθε παίκτη. Πρέπει να διαχειριστεί. Εδώ είμαστε για τα δύσκολα και εδώ είναι μια δύσκολη κατάσταση. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος. Χτες ήταν πρόβλημα πως αποβλήθηκε ο Κάνααν. Θα του μιλήσω, όμως ο καθένας από εμάς πρέπει να περιορίζει τα συναισθήματά του».
Για την κατάσταση του Φαλ: «Ο Φαλ δεν έχει κάνει καμία ομαδική προπόνηση. Έχει κάνει τρία παιχνίδια και ελπίζαμε πως μέχρι να κάνουμε προπόνηση να έρθει στην καλή του κατάσταση μέσω των παιχνιδιών».

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις