Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπαρτζώκας πριν το Ολυμπιακός – Μονακό: «Φέτος έχουμε μεγαλύτερο βάθος στην ομάδα»

Μπαρτζώκας πριν το Ολυμπιακός – Μονακό: «Φέτος έχουμε μεγαλύτερο βάθος στην ομάδα»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του νέο εντός έδρας παιχνίδι για τη Euroleague, αυτή τη φορά με τη Μονακό στο ΣΕΦ (04/01/24, 21:15, LIVE από το Newsit.gr) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε την αναμέτρηση για τους Πειραιώτες.

Μετά τη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του στη Euroleague, αλλά θα έχει απέναντί του ένα δυνατό αντίπαλο, τη Μονακό, η οποία έχει θετική παράδοση κόντρα στους Πειραιώτες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε το γεγονός, αλλά αναφέρθηκε και στη δική του ομάδα, σημειώνοντας ότι έχει περισσότερο βάθος σε σχέση με πέρυσι.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Τακτικά είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, αλλά η σημασία του είναι ίδια. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό αυτή τη χρονική στιγμή για τις ομάδες που παλεύουν να μπουν στη δεκάδα. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναπροσαρμόσουμε την τακτική μας, να δώσουμε έμφαση σε συγκεκριμένα κλειδιά του παιχνιδιού. Η Μονακό έχει πολύ ταλέντο, είναι δεύτερη σε πόντους μέσα από το ζωγραφιστό, εκτελεί σε isolation ή σε πάσα από το πρώτο ροτέισον, έχει αθλητικότητα και πάντα τα παιχνίδια μαζί της είναι δύσκολα και κλειστά. Ελπίζουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει για να κερδίσουμε», ανέφερε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Για την κακή παράδοση κόντρα στη Μονακό: «Δεν έχουμε ρεβανσιστική διάθεση με κανέναν, ούτε καν με τους εγχώριους αντιπάλους μας. Το μόνο που θέλουμε είναι να παίξουμε για την ομάδα μας, να κερδίσουμε, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας που μας στηρίζει συνεχώς με sold out και φυσικά να εκπληρωθούν οι φιλοδοξίες μας. Θεωρούμε πως έχουμε καλή ομάδα, χρειαζόμαστε χρόνο γιατί νέοι παίκτες έρχονται και πρέπει να είσαι πολύ συμπαγής αμυντικά και τακτικά. Πιστεύουμε πως μέρα με τη μέρα θα είμαστε καλύτεροι. Παίξαμε πρόσφατα με τη Μονακό, εξαρτάται το αποτέλεσμα από τη μέρα που θα βρεθούν κάποιοι παίκτες, κυρίως δικοί τους».

Για την ατάκα του συνεργάτη του, Δημήτρη Μποζίκα, πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι καλύτερος: «Προφανώς εννοεί το βάθος του ρόστερ. Πέρσι δεν είχαμε σημαντικούς τραυματισμούς και ήμασταν τυχεροί. Φέτος έχουμε μεγαλύτερο βάθος γιατί αυτό απαιτεί η Ευρωλίγκα και είχαμε συμφωνήσει με τη διοίκηση να ενισχυθούμε κάποια στιγμή. Νιώθουμε ότι το ταλέντο είναι υψηλό. Για να αποδειχτεί αν είμαστε καλύτεροι ή όχι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα από πέρσι, που είναι πολύ δύσκολο».

Για το νέο sold out από τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θεωρώ πολύ σημαντικό το sold out. Είναι μεγάλο επίτευγμα για τον Ολυμπιακό ότι δημιουργήσαμε μια σχέση τέτοια, ώστε να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης. Το θέαμα που παρουσιάζουμε είναι καλό για τον κόσμο, γίνεται μια… μάχη για να βρουν εισιτήρια, μας πιέζουν κι εμάς».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις