Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Βεζένκοφ και Σλούκας διέλυσαν το σύστημα αξιολόγησης στη Βιτόρια

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Βεζένκοφ και Σλούκας διέλυσαν το σύστημα αξιολόγησης στη Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός απέδρασε με τη νίκη και από τη Βιτόρια, επικρατώντας της Μπασκόνια με 97-92 για την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 4-0, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές σ΄ακόμα ένα παιχνίδι τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα. Οι δύο ηγέτες των Πειραιώτων διέλυσαν το σύστημα αξιολόγησης και στη Βιτόρια, αποτελώντας τον εφιάλτη των Βάσκων.

Ο Κώστας Σλούκας ηγήθηκε του Ολυμπιακού στην καθοριστική τέταρτη περίοδο. Ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε 16 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ, όντας υπεύθυνος για τους 22 από τους 32 πόντους της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στο τελευταία δεκάλεπτο. Συνολικά είχε 20 πόντους και 6 ασίστ, γράφοντας 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αποτέλεσε και πάλι το βαρύ πυροβολικό του Ολυμπιακού.

Ο 27χρονος φόργουορντ σημείωσε 26 πόντους, κατέβασε 7 ριμπάουντ και μέτρησε 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, προσθέτοντας ακόμα μία MVP εμφάνιση στη φετινή πορεία του στην Euroleague.

Σλούκας και Βεζένκοφ δεν ήταν μόνοι τους στη Βιτόρια. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα αποτελεί μία καλοκουρδισμένη μηχανή με πολλά γρανάζια. 

Μερικά εξ αυτών είναι ο Γουόκαπ, ο οποίος έκανε τα πάντα στο παρκέ με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Λαρεντζάκης, ο οποίος ήταν και πάλι διψήφιος (11π.), δίνοντας πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση, αλλά και ο Φαλ που είχε 6 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ, κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις