Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπαχ: «Θέλουμε οι Ουκρανοί αθλητές να έχουν την ευκαιρία πρόκρισης στο Παρίσι»

Μπαχ: «Θέλουμε οι Ουκρανοί αθλητές να έχουν την ευκαιρία πρόκρισης στο Παρίσι»

Έκκληση στην ουκρανική ηγεσία, να επιτρέψει στους αθλητές της χώρας να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, απηύθηνε ο Τόμας Μπαχ, κατά την έναρξη της συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λοζάνη.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει απαγορεύσει στους αθλητές να συμμετέχουν σε διοργανώσεις, στις οποίες γίνονται δεκτοί αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, έστω και ως ουδέτεροι.

«Θέλουμε να καταστήσουμε εφικτό για κάθε Ουκρανό αθλητή να προκριθεί και να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα υποστηρίξουμε κάθε Ουκρανό αθλητή στην προετοιμασία του και στη συμμετοχή του σε οποιασδήποτε διοργάνωση θέλει να μετάσχει» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονες επικρίσεις, από τη στιγμή που συνέστησε στις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες να άρουν τον αποκλεισμό των αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και να τους επιτρέψουν να αγωνίζονται ως ουδέτεροι, χωρίς σημαία και εθνικό ύμνο. Αρκετές -αλλά όχι όλες- διεθνείς ομοσπονδίες έχουν συμμορφωθεί με τη σύσταση της ΔΟΕ και έχουν ανοίξει την… πόρτα σε Ρώσους και Λευκορώσους, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

«Ολόκληρη η Ολυμπιακή κοινότητα, όλος ο κόσμος, λαχταράει να δει τους Ουκρανούς αθλητές να λάμπουν στις διεθνείς διοργανώσεις. Θέλουμε να έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στο “Παρίσι 2024” και αυτό σημαίνει να συμμετάσχουν τώρα» κατέληξε ο Τόμας Μπαχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις