Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μπεκατώρου: Σοκάρει η αποκάλυψη για σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα

Μπεκατώρου: Σοκάρει η αποκάλυψη για σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου. Η χρυσή Ολυμπιονίκη αποκάλυψε ότι σε ηλικία 21 ετών δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού o οποίος παραμένει σε θέση ισχύος.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο διαδικτυακό κανάλι του περιοδικού “Marie Claire”, η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε στη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε πριν 22 χρόνια.

Η 43χρονη κάτοχος χρυσού μεταλλίου στην ιστιοπλοϊα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ελπίζει με την εξομολόγησή της να βοηθήσει άτομα που αντιμετώπισαν παρόμοια περιστατικά.

«Κάτι ο οποίο βίωσα στον ελληνικό αθλητισμό, θα ήθελα να θίξω και πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι εντελώς εκτός χώρου, είναι το πώς συμπεριφέρονται κάποιοι παράγοντες, κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν θέση ισχύος και έρχονται σε συνεχή επαφή με τα παιδιά.  

Δυστυχώς εγώ βίωσα σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα σε ηλικία 21 ετών. Είπα “όχι”, αλλά ο άλλος δεν το σεβάστηκε και από πλευράς μου δεν έγινε ένα ξέσπασμα ώστε να μπορέσω να κάνω τη δική μου επανάσταση στη δεδομένη χρονική στιγμή. Τώρα, χρόνια μετά, έχοντας δύο παιδιά και σκεπτόμενη ότι κάποια άλλα θα βρεθούν στη θέση μου, παίρνω το θάρρος να μιλήσω γι’ αυτό.

Ο τρόπος που με πλησίασε δεν με έβαλε σε υποψία ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι μεταξύ μας. Δεν είχα άμυνες. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν φοβόμουν να μείνω μόνη μαζί του. Όταν κάποια πράγματα ξεπέρασαν το όριο που θεωρούσα εγώ επιτρεπτό και του ζήτησα να σταματήσει, εκείνος με έκανε ουσιαστικά να αμφιβάλλω γι’ αυτό που ζω λέγοντάς μου “δεν είναι τίποτα, δεν σημαίνει κάτι», ανέφερε.

Η Μπεκατώρου απέφυγε να κατονομάσει τον παράγοντα, ωστόσο παρουσίασε το προφίλ του: «Είχε θέση ισχύος και εξακολουθεί να έχει, με αποτέλεσμα να μπορεί να είναι παρών σε αποστολές. Είχε υποστηρικτική συμπεριφορά, στην πραγματικότητα όμως η υποστήριξη έκρυβε σκοπιμότητα. Το σκέφτομαι τώρα και πραγματικά αηδιάζω, με την έννοια ότι δεν μπορώ να διανοηθώ πώς ένας άνθρωπος που αντιπροσώπευε για μένα μία πατρική φιγούρα, λόγω ηλικίας και θέσης, εκμεταλλεύτηκε τη θέση του κατ’ αυτόν τον τρόπο και δεν είχε καμία μεταμέλεια και αξιοπρέπεια».

Το χαρακτηριστικό σημείο της δήλωσης, στο 9:55 του βίντεο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις