Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3 και Παρί Σεν Ζερμέν – Μακάμπι Χάιφα 7-2 για τον 8ο όμιλο στο Champions League

Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3 και Παρί Σεν Ζερμέν – Μακάμπι Χάιφα 7-2 για τον 8ο όμιλο στο Champions League
Reuters

Μετά από ένα απίστευτο ματς, η Μπενφίκα νίκησε μέσα στην Πορτογαλία την Γιουβέντους με 4-3, την ώρα που η Παρί Σεν Ζερμέν “διέλυε” την Μακάμπι Χάιφα με 7-2, με τον Λιονέλ Μέσι να έχει δυο γκολ και δυο ασίστ. Η πρωτιά στον 8ο όμιλο του Champions League θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, όπως και το “εισιτήριο” για το Europa League. Εκτός συνέχειας στο Champions League η “βέκια σινιόρα”.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League μετά τις αποψινές τους εντός έδρας εμφατικές νίκες επί των Μακάμπι Χάιφα (7-2) και Γιουβέντους (4-3) αντίστοιχα.

Οι δυο ομάδες έχουν από 11 βαθμούς στον 8ο όμιλο και η πρωτιά θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, όπως και το “εισιτήριο” για το Europa League. Στο… φινάλε, η Γιουβέντους υποδέχεται την Παρί και η Μπενφίκα παίζει στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα.

Η Γιουβέντους έμεινε εκτός συνέχειας Champions League και έχει 3 βαθμούς, όσους και η Μακάμπι Χάιφα (η “βέκια σινιόρα”) έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3

Η “μάχη” του “Ντα Λουζ” ήταν εντυπωσιακή από την πρώτη της στιγμή. Η Μπενφίξα ξεκίνησε δυνατά και στο 17′ ξεσήκωσε τους οπαδούς της, με τον Σίλβα να κάνει το 1-0. Η αντίδραση της Γιουβέντους ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, με περιπετειώδης τρόπο ελλείψει goal line technology στο ματς. Τελικά, το τέρμα του Βλάχοβιτς “εγκρίθηκε” από το VAR κι έτσι είχαμε το 1-1.

Το γήπεδο όμως έγινε… κατηφορικό στη συνέχεια για την Γιουβέντους. Η Μπενφίκα “πάτησε γκάζι” και πήγε στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 3-1. Ζοάο Μάριο (28′) και Ράφα Σίλβα (35′) έδωσαν προβάδισμα νίκης στους γηπεοδύχους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Μπενφίκα, με τον Ράφα Σίλβα να φτάνει σε δεύτερο γκολ στο 50′ και να αυξάνει το δείκτη του σκορ στο 4-1! Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες για να σημειώσουν κι άλλα γκολ. Ο… νόμος του ποδοσφαίρου “μίλησε” για μια ακόμα φορά. Μέσα σε ένα δίλεπτο, η Γιουβέντους κατάφερε να μειώσει σε 4-3, με τα γκολ των Μίλικ (77′) και ΜακΚένι (79′), και να βάλει “φωτιά” στο ματς.

Η Μπενφίκα παρουσίασε… λιποθυμικές τάσεις, αν και είχε δοκάρι με τον Ράφα Σίλβα στο 86′. Η Γιουβέντους τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, δημιούργησε τις φάσεις για να το πετύχει, αλλά τελικά ηττήθηκε στο “Ντα Λουζ”.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μακάμπι Χάιφα 7-2

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Παρί – Μακάμπι Χάιφα ήταν η… χαρά του γκολ. Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τα “κέφια” του Λιονέλ Μέσι αλλά και της επιθετικής τριάδας των γηπεδούχων. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ με πλασεδάρα, τον… ακολούθησε με ανάλογο τρόπο ο Εμπαπέ, ενώ το 3-0 έγινε μετά από τρομερή ανάπτυξη και τον Νεϊμάρ να “εκτελεί”.

Η Μακάμπι Χάιφα έδειξε πως βρίσκεται και αυτή στον αγωνιστικό χώρο στο 38′, μειώνοντας σε 3-1 με τον Σεκ, για να έρθει και πάλι ο Μέσι και να κάνει στο 45′ το 4-1 του πρώτου μέρους. Το δεύτερο ημίχρονο είχε και αυτό πολύ καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 4-2 με το δεύτερο τέρμα του Σεκ στην αναμέτρηση.

Το παιχνίδι όμως δεν θα μπορούσε να.. στραβώσει για την Παρί Σεν Ζερμέν. Έγινε… πάρτι! Ο Εμπαπέ έκανε το 6-2 στο 64′, τρία λεπτά μετά ο Γκόλντμπεργκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 6-2, για να έρθει στο 84′ ο Σολέρ και να διαμορφώσει το τελικό 7-2.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις