Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μπέντο: “Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη…”

Μπέντο: “Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη…”

Mια μέρα μετά τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στους “16” του Europa League, ο Πάουλο Μπέντο -απελευθερωμένος από το άγχος- μίλησε με ειλικρίνεια και αθλητικό εγωισμό στη NOVA.

Aναφέρθηκε στην παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού και εξήγησε τις αγωνιστικές επιλογές του. Μίλησε για τις δύσκολες στιγμές του και ήταν απολύτως ευθύς…

Διαβάστε τι είπε

Πώς ήχησαν στα αυτιά σας τα λόγια του κ. Μαρινάκη στην πρόσφατη εκδήλωση των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, όπου σας ευχαρίστησε δημοσίως επειδή είστε ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία που τόλμησε να αναδείξει τα παιδιά των Ακαδημιών και να γίνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα;

“Καταρχήν εκείνους που θα πρέπει να ευχαριστήσουμε είναι τους ποδοσφαιριστές, για τη συμπεριφορά τους, για την τεχνική τους, για τον τρόπο που έχουν δουλέψει για να αναδείξουν το ταλέντο τους. Είναι εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταφέρει με τη δουλειά τους να φθάσουν στο σημείο που είναι τώρα. Στη συνέχεια θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους προπονητές οι οποίοι έχουν δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια με αυτά τα παιδιά, που ανακάλυψαν το ταλέντο τους, το ανέδειξαν. Είτε πρόκειται για το σωματικό τους ταλέντο, για την τεχνική τους, για το μυαλό τους, για την ψυχή τους, για το χαρακτήρα τους. Κατάφεραν να τους βελτιώσουν και να τους φτάσουν ως εδώ, έτοιμους για να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Ο σύλλογος που έχει όλες αυτές τις παροχές στους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, τους δίνει τα πάντα για να καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Από ‘κει και πέρα, εγώ και οι βοηθοί μου πιστεύω πως είμαστε απλώς ο μηχανισμός που πήρε έτοιμα αυτά τα παιδιά και τα βοήθησε να κάνουν το επόμενο βήμα. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Πρέπει να βλέπει για να διαλέξει ότι καλύτερο υπάρχει για τη δική του ομάδα, φυσικά με ένα ρίσκο. Όμως το ρίσκο αυτό υπάρχει σε όλες τις αποφάσεις ενός προπονητή. Έχω μάθει να ζω με αυτό.

Ήταν μία απόφαση για την οποία ήμουν σίγουρος. Ήξερα πως υπάρχουν κίνδυνοι σε μία τέτοια απόφαση. Όμως, πρέπει να τολμήσεις. Ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός που έχει τη φιλοσοφία της αξιοποίησης αυτών των παιδιών των Ακαδημιών, θα πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε αυτό το βήμα. Βρισκόμαστε σε μία χώρα, σε ένα πρωτάθλημα που η υπομονή είναι πολύ λίγη. Κάτι που συμβαίνει και σε άλλες χώρες και άλλα πρωταθλήματα. Έτσι αυτό το ρίσκο μεγαλώνει.

Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία και μεγάλη κουβέντα όταν γίνεται κάτι τέτοιο, όταν ρισκάρεις τόσο πολύ και όταν προσπαθείς να κάνεις ένα τέτοιο βήμα. Όμως αυτό συμβαίνει γενικότερα, όχι μόνο στην ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και σε άλλες ομάδες άλλων χωρών. Είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ζει ένας προπονητής. Αυτό που έχει συμβεί είναι καλό για τους ποδοσφαιριστές, είναι καλό για το ποδόσφαιρο, για την ομάδα μας και φυσικά για το σύλλογό μας”.

Οι επιτυχίες είναι το οξυγόνο κάθε ομάδας και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν μάθει να πορεύονται στο μονόδρομο της νίκης. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες τους και ιδιαίτερα για τους προπονητές τους. Εσείς αισθανθήκατε έλλειψη οξυγόνου σε δύσκολες στιγμές της σεζόν;

“Για εμένα το οξυγόνο μου είναι η συνείδησή μου. Η συνείδησή μου όταν μου λέει ότι έχω κάνει τη δουλειά μου όπως έπρεπε. Όταν είμαι σίγουρος για τις αποφάσεις μου και για το πώς πρόκειται να τοποθετήσω την ομάδα μου και για το πώς θα σχεδιάσω τη στρατηγική για κάθε παιχνίδι. Όχι μόνος μου φυσικά, αλλά και με τη βοήθεια των συνεργατών μου, οι οποίοι είναι επίσης υπεύθυνοι για τις επιτυχίες, αλλά και με τους ποδοσφαιριστές γιατί όλοι μαζί δουλεύουμε. Τότε νιώθω πως έχω αέρα να αναπνεύσω. Όταν αισθάνομαι πως έχω κάνει ότι καλύτερο μπορώ, πως έχω πάρει τις σωστές αποφάσεις για να μπορέσω να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ότι έχω προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα.

Μέσα σε αυτή τη χρονιά έχουμε περάσει στιγμές όπου ο καθένας χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Υπήρχε δυσκολία σε διάφορες περιόδους της χρονιάς. Όμως αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πλήρως προσαρμοσμένος στην κατάσταση αυτή. Απολαμβάνω τις επιτυχίες για πάρα πολύ λίγο χρόνο, γιατί έτσι είναι η κατάσταση. Έχουμε πάρα πολύ λίγο χρόνο για τις ωραίες στιγμές. Πάντα προχωράμε στο επόμενο βήμα, προσπαθώντας να δουλέψω όσο πιο καλά μπορώ, για να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη πως έχω αποφασίσει σωστά, έχω επιλέξει σωστά και έχω τοποθετήσει την ομάδα μου στο επόμενο παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Την Κυριακή η ομάδα σας έχει ξανά αγώνα με υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς ο αντίπαλός σας, ο Πανιώνιος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Θα ήθελα το σχόλιό σας για την ομάδα της Νέας Σμύρνης που φέτος εντυπωσιάζει με την πορεία της στο πρωτάθλημα.

“Νομίζω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Εκεί θα πρέπει να συγκεντρωθούμε απόλυτα. Είναι το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία σίγουρα θα μας δυσκολέψει. Μία ομάδα η οποία κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με μεγάλο τους όπλο τις αντεπιθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο έχει καταφέρει να βάλει τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να προσπαθήσουμε να περάσουμε αυτό το εμπόδιο. Να ξεχάσουμε αυτό που συνέβη στην Τουρκία. Αυτό που συνέβη εκεί, ανήκει στο παρελθόν. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο βήμα μας. Θα προσπαθήσουμε μέσα στο γήπεδό μας, όπως και σε όλα τα παιχνίδια μας, να διατηρήσουμε και σε αυτήν την περίπτωση να αυξήσουμε τη βαθμολογική διαφορά”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε