Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπερτομέου: “Η τακτική της FIBA “μικραίνει” τις ομάδες, ο Παναθηναϊκός θα μείνει στη Euroleague”

Μπερτομέου: “Η τακτική της FIBA “μικραίνει” τις ομάδες, ο Παναθηναϊκός θα μείνει στη Euroleague”
ΦΩΤΟ intime

Σε συνέντευξή του ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για τις αποχωρήσεις ομάδων από το Eurocup για το Basketball Champions League της FIBA αλλά και για το μέλλον του Παναθηναϊκού στη Euroleague.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη στο ισραηλινό κανάλι “Sport5” σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει την Euroleague, ενώ με αφορμή την αποχώρηση ομάδων από το Eurocup για το Basketball Champions League σχολίασε δηκτικά τις τακτικές προσέγγισης της FIBA.

“Αν η FIBA προσφέρει χρήματα σε κάποιες ομάδες, καταλαβαίνω πως αυτό είναι ελκυστικό. Έχουμε δει περιπτώσεις στο παρελθόν που ομάδες πήραν αυτή την απόφαση (να πάνε στο BCL) και δεν έχουν βελτιωθεί σημαντικά, όπως η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Μπάμπεργκ. Η απόφαση αυτή δεν ήταν επιτυχημένη για τις ομάδες. Εμείς δεν προσφέρουμε ποτέ χρήματα σε μια ομάδα, η FIBA έχει διαφορετική πολιτική, είναι ξεκάθαρο. Έτσι οι ομάδες γίνονται “μικρότερες” δήλωσε αρχικά ο Μπερτομέου για να προσθέσει αναφορικά με τον Παναθηναϊκό:

“Φυσικά και περιμένω να μείνουν (στην Euroleague). Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ, είναι μέρος της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ξέρω πως έχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά όλες οι ομάδες έχουν, οπότε δεν αποτελούν εξαίρεση. Είμαι σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας, γιατί το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν θα είναι καλύτερος εκτός Euroleague. Το να φύγεις από την Euroleague, η ομάδα σου χάνει την ευκαιρία να προσφέρει στους φιλάθλους το καλύτερο προϊόν στην Ευρώπη”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις