Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ: Χωρίς οπαδούς ο περσινός τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας

Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ: Χωρίς οπαδούς ο περσινός τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας
ΑΠΕ

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας του 2020 ανάμεσα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ θα διεξαχθεί χωρίς οπαδούς στις εξέδρες

Στο κενό έπεσε η τελευταία προσπάθεια της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό φιλάθλων ο εκκρεμής τελικός κυπέλλου της περιόδου 2019-20 ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, που είναι προγραμματισμένος για τις 3 Απριλίου, στο στάδιο “Καρτούχα” της Σεβίλλης.

Το Υπουργείο Υγείας της περιφερειακής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας είναι αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεδομένων των επιδημιολογικών συνθηκών στην περιοχή, αλλά και της απαγόρευσης διαπεριφερειακών μετακινήσεων, που θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον ως το Πάσχα των Καθολικών (4/4).

Μέσα στην ημέρα (18.03.2021) είναι προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της ομοσπονδίας (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες, με εκπροσώπους των δύο φιναλίστ και αντιπροσωπεία της τοπικής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, αλλά πλέον φαντάζει απίθανο να υπάρξει ανατροπή.

Από χθες (17/3) η υπουργός Υγείας της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας, Καρολίνα Ντάριας, ξεκαθάρισε ότι η εισήγηση είναι αρνητική, λέγοντας ότι είναι ακόμη πρόωρη η επιστροφή κοινού σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Να θυμίσουμε ότι Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ είχαν συμφωνήσει πέρυσι το καλοκαίρι στην αναβολή του τελικού του Copa del Rey, προκειμένου να δώσουν στους φιλάθλους τους την ευκαιρία να είναι παρόντες στην ιστορική αναμέτρηση, την πρώτη φορά που οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι από τη Χώρα των Βάσκων συναντιούνται σε τελικό κυπέλλου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις