Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μποέμιαν – ΠΑΟΚ 2-1: Ο Ολιβέιρα περιόρισε το «κάζο» και τον κράτησε ζωντανό ενόψει Τούμπας

Μποέμιαν – ΠΑΟΚ 2-1: Ο Ολιβέιρα περιόρισε το «κάζο» και τον κράτησε ζωντανό ενόψει Τούμπας
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΟΚ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 2-1 στο Δουβλίνο από την Μποέμιαν για την πρώτη αναμέτρηση του 3ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League με το γγολ του Ολιβέιρα ωστόσο να τον κρατά μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Τα δύο γκολ του Κόουτ (23′, 52′) έβαλαν σε θέση οδηγού την Μποέμιαν ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας την ερχόμενη εβδομάδα (12/8), με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων και τον Νέλσον Ολιβέιρα (77′) να «συμμαζεύει» την κατάσταση με το πρώτο του γκολ με τα «ασπρόμαυρα».

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν με διάθεση το πρώτο επίσημο φετινό τους παιχνίδι αλλά πολύ γρήγορα βρέθηκαν απέναντι σε μία αποφασιστική ομάδα η οποία γνώριζε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πολύ νωρίς στο 23′ προηγήθηκε με γκολ του Άλιστερ Κουτ με κοντινό εύστοχο πλασέ, μετά από γρήγορη αντεπίθεση και ασίστ του Κέλι που εκμεταλλεύθηκε τις κακές αμυντικές επιστροφές των «ασπρόμαυρων».

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έχει ελάχιστες αξιόλογες στιγμές μία από αυτές στο 3ο λεπτό με χαμένη ευκαιρία από τον Αντριγια Ζίβκοβιτς που δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Τάλμποτ να διώχνει με γορθιές σουτ του Εσίτι μετά από συνεργασία του τελευταίου με τον Καγκάβα. Στο 52′ όμως ο Κόουτ ξανά παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος δεν είχε μεν ορατότητα αλλά αντέδρασε και πολύ λανθασμένα και δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει το μακρινό αυτό σουτ.

Στο 54′ ένα δυνατό μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια εξουδετέρωσε δύσκολα σε κόρνερ ο Τάλμποτ, όπως έκανε και λίγο αργότερα σε μονοκόμματο σουτ του Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι με την όμορφη κεφαλιά του Νέλσον Ολιβέιρα στο 78′ μετά από ασίστ του Μουργκ, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Κούρτιτς. Στο 90′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε στην ισοφάριση αλλά το δυνατό αριστερό βολέ του Κάρολ Σβιντέρσκι απέκρουσε ο Ιρλανδός τερματοφύλακας σε κόρνερ, με το 2-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Oι συνθέσεις του αγώνα

Μποέμιαν (Κιθ Λονγκ): Τάλμποτ, Λάιονς, Μπρέσλιν, Σ.Κέλι, Κόρνγουελ (82′ Γουίλσον), Κουτ (87′ Γουόρντ), Μπάρκλεϊ, Ντιβόι (76′ Λέβινγκστον,) Μπαρτ (88′ Τιρ. Γουίλσον), Τίρνει, Κέλλυ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σοάρες, Βαρέλα, Βιερίνια, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Εσίτι (63′ Κούρτιτς), Καγκάβα (63′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63′ Τζιόλης), Άντρ. Ζίφκοβιτς (69′ Μουργκ) Ολιβέιρα (82′ Σφιντέρσκι).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις