Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μπουρούσης: “Μην ζαλίζετε τον Αντετοκούνμπο”

Μπουρούσης: “Μην ζαλίζετε τον Αντετοκούνμπο”

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για την Εθνική Ελλάδας και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η “γαλανόλευκη” μπορεί να πάρει ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Παράλληλα, ο πολύπειρος σέντερ προέτρεψε όλους να… μη ζαλίζουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και να τον αφήσουν να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του στο παρκέ

Όσα δήλωσε ο Μπουρούσης

Για την ανυπομονησία του να παίξει με την Εθνική: «Έχω γαλουχηθεί με αυτή την ομάδα, έκανα φίλους, συμπαίκτες, σημειώσαμε διακρίσεις, με βοήθησε αφάνταστα. Έφτασα κάποια στιγμή στο σημείο να σταματήσω, όμως πιέστηκα, επέστρεψα και ήρθα για να παίξω ακόμα και για ένα παιχνίδι από την Κίνα και πάλι πίσω. Πρόκειται για μια σχέση αγάπης αμφίδρομης που δεν την αλλάζω με τίποτα».

Για το στόχο της Εθνικής: «Τι, να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Δέκα χρόνια βρισκόμαστε στην απ’ έξω όσον αφορά τη διάκριση, σε απραξία, αν θέλεις, από το χάλκινο μετάλλιο του 2009. Δεν το συζητάμε, είσοδο στη ζώνη των μεταλλίων και διεκδίκηση ενός από αυτά και αν μπορέσουμε πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τι άλλο…».

Για το Ευρωμπάσκετ του 2017: «Είχαμε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία τότε. Αυτό το παιχνίδι με τη Ρωσία στα προημιτελικά μπορούσαμε να μην το χάναμε. Να κρατάγαμε τη διαφορά, να κερδίζαμε και ας βγαίναμε τέταρτοι. Αφού έτσι θα είχαμε επανέλθει και πάλι στην κορυφαία τετράδα μιας μεγάλης διοργάνωσης».

Για το αν νιώθει τιμή που είναι αρχηγός: «Απλά αναλογιστείτε ποιοι παίκτες – κολοσσοί έχουν φορέσει αυτή την φανέλα και ποιοι έχουν περάσει από τη θέση του αρχηγού. Είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό που δε θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Άγχος υπάρχει, αλλά πρέπει να το μετατρέψουμε σε δημιουργικό για να μας δώσει ώθηση και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τον Γιάννη: «Μη ζαλίζετε τον Γιάννη! Ας τον αφήσουμε να ξεδιπλώσει το απίστευτο ταλέντο του στο παρκέ. Είναι πολύ βασικό να μην πέσουν όλα τα φώτα πάνω του και να τον αφήσουμε να… αναπνεύσει, κάτι που θα είναι καλό για τον ίδιο και την ομάδα. Εμείς που τον ζούμε από μέσα, σας διαβεβαιώνω, διαπιστώνουμε ότι είναι πιο απλός ακόμα και από όσο βλέπετε εσείς. Μπορεί στο ΝΒΑ να είναι ένας σούπερ σταρ και να πέτυχε κάτι πολύ μεγάλο, αλλά εδώ είναι ένας από εμάς και για αυτό μην τον ζαλίζετε (γέλια)».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις