Σάββατο, 24 Φεβ.
12oC Αθήνα

Μπράουν για τον χρόνο συμμετοχής του Βεζένκοφ: «Ο Τζινόμπιλι δεν ξεκινούσε στην πεντάδα για τουλάχιστον έναν χρόνο»

Μπράουν για τον χρόνο συμμετοχής του Βεζένκοφ: «Ο Τζινόμπιλι δεν ξεκινούσε στην πεντάδα για τουλάχιστον έναν χρόνο»

Ο Μάικ Μπράουν μίλησε για τον Σάσα Βεζένκοφ και τον χρόνο συμμετοχής που παίρνει στους Κινγκς.

Ο προπονητής των Σακραμέντο Κινγκς επικαλέστηκε το παράδειγμα του Μάνου Τζινόμπιλι, με αφορμή την καλή εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ στη νίκη επί των Γουόριορς.

«Είναι μέρος της διαδικασίας. Του έχω μιλήσει ήδη για αυτό. Είχα την ευχαρίστηση, τύχη, όπως θέλετε πείτε το, να έχω τη δυνατότητα να προπονήσω έναν παίκτη που ήταν πολύ καλός στην Ευρώπη, τον Mάνου Τζινόμπιλι.

Ήρθε στο ΝΒΑ, περίπου στην ίδια ηλικία με τον Σάσα, 26-27 χρόνων και είχε κάνει αρκετά καλή δουλειά στην Ευρώπη. Ήταν σταρ για μια πολύ καλή ομάδα εκείνη την εποχή και όταν ήρθε εδώ αρχικά προσπαθήσαμε να τον ξεκινήσουμε πεντάδα, αλλά δεν δούλεψε αυτό.

Μετά τον πήγαμε στον πάγκο, μετά είχε και κάποια DNP πριν γίνει ο παίκτης που έρχεται από τον πάγκο εκείνη την πρώτη χρονιά. Δεν ξεκίνησε πεντάδα για εμάς στο Σαν Αντόνιο για τουλάχιστον ένα χρόνο. Και είναι μια προσαρμογή αυτή για έναν παίκτη, αλλά και για το προπονητικό επιτελείο. Να καταλάβουν πού ακριβώς βρίσκεται και πώς μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στο μέγιστο βαθμό.

Εγώ απλά είπα στον Σάσα ότι ξέρω πως μπορεί να παίξει, ότι έχει καλή αίσθηση του παιχνιδιού, ότι μπορεί να σουτάρει. Δεν θα υπάρξει φορά που θα σου πω ότι πήρες κακό σουτ, γιατί είσαι ένας από τους καλούς σουτέρ εκεί έξω, πρέπει απλά να την σουτάρεις την μπάλα.

Αν δεν παίζεις, έχεις περάσει πιο δύσκολες καταστάσεις από αυτό, όποτε πρέπει να έχεις το μυαλό σου στο παιχνίδι και να παραμείνεις έτοιμος και όταν φτάσει η σειρά σου, είμαι σίγουρος ότι θα είσαι παραγωγικός. Αυτό συνέβη και απόψε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις