Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Προτεραιότητα του Τζο Μπάιντεν η απελευθέρωση της

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Προτεραιότητα του Τζο Μπάιντεν η απελευθέρωση της

Η απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία παραμένει κρατούμενη στην Ρωσία από τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι «προτεραιότητα» για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, όπως διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Ο πρόεδρος, διάβασε την επιστολή», είπε χαρακτηριστικά, η Καρίν Ζαν-Πιερ, κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, για την αντίδραση του Μπάιντεν στην επιστολή της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας, προσθέτοντας με νόημα: «Αυτό το θέμα, είναι προτεραιότητα για τον πρόεδρο και κάνει ό,τι μπορεί».

Η Γκράινερ, η οποία συνελήφθη σε ένα αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου όταν κατά την έρευνα στις αποσκευές της φέρεται να αποκαλύφθηκαν πολλά φυσίγγια ατμού λαδιού κάνναβης, δικάστηκε την Παρασκευή και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών στην Ρωσία.

Η υπόθεση διαδραματίζεται υπό το πρίσμα έντασης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την εσιβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι, υποστηρίζουν, ότι η Γκράινερ κρατήθηκε παράνομα. Η Γκράϊνερ εμφανίσθηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο κοντά στην Μόσχα για την δίκη της, η οποία τελικά αναβλήθηκε για αύριο, Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Η Ζαν Πιέρ, δεν έδωσε συγκεκριμένες ενδείξεις για το τι κάνει η αμερικανική διοίκηση, τονίζοντας μόνο, ότι αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι, παραμένουν σε τακτική επαφή με την οικογένεια της πρωταθλήτριας και συγκεκριμένα με την σύζυγό της, Σερέλ Γκράϊνερ.

«Θέλουμε να τερματίσουμε αυτή την πρακτική, είτε στην Ρωσία είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, της παράνομης κράτηση Αμερικανών ή ξένων υπηκόων για πολιτικό όφελος», δήλωσε εχθές Τρίτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Νεντ Πράις.

Ερωτηθείς για την κριτική από την οικογένεια ή τους συμπαίκτες της Γκράϊνερ, οι οποίοι πιστεύουν ότι η κινητοποίηση πρέπει να είναι ισχυρότερη, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θέλει να «κάνει ή να πει ο,τιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις πιθανότητες απελευθέρωσης».

Αρκετές συμπαίκτριες της Γκράϊνερ, έχουν εκφράσει δημοσίως τον προβληματισμό και την αντίδραση τους, για το ζήτημα, όπως έκανε και η Μπριάνα Τέρνερ των Λος Αντζελες Σπαρκς: «Η αγανάκτηση δεν είναι αρκετά δυνατή, αυτό είναι όλο, η οργή δεν είναι αρκετά δυνατή», αλλά και η Σόφι Κάνιγχαμ: «Εάν ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ή ο Τομ Μπρέιντι, θα έκανε πρωτοσέλιδα κάθε ημέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις