Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ναδάλ: «Δεν έχει νόημα να συνεχίζω να αγωνίζομαι έτσι»

Ναδάλ: «Δεν έχει νόημα να συνεχίζω να αγωνίζομαι έτσι»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ράφαελ Ναδάλ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε την απόσυρση του από τον ημιτελικό του Wimblendon, με τον Νικ Κύργιο να περνάει απευθείας στον τελικό.

Ο Ράφαελ Ναδάλ δήλωσε στενοχωρήμενος τονίζοντας ότι ο τραυματισμός του δεν θα του επέτρεπε να αντεπεξέλθει στην αναμέτρηση με τον Κύργιο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ρίσκαρε να επιδεινώσει τον τραυματισμό του και να απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι δηλώσεις του Ναδάλ

«Πέρασα όλη την ημέρα και σκεφτόμουν τι να κάνω. Αλλά δεν έχει νόημα να συνεχίζω να αγωνίζομαι έτσι. Για μένα πιο σημαντική η ευτυχία από κάθε τίτλο

Έχω πάρει την απόφαση γιατί νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο δεν μπορώ να νικήσω δύο παιχνίδια. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να σερβίρω καλά, αλλά δεν μπορώ να κάνω τις φυσιολογικές κινήσεις για να σερβίρω. Ο τραυματισμός μπορεί να γίνει χειρότερος.

Δεν μπορώ να ρισκάρω να μείνω εκτός για 2-3 μήνες. Είναι σκληρό για εμένα και αυτή είναι η απόφασή μου. Πρέπει να ζήσω με αυτό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Είμαι στεναχωρημένος”»

Για τον ημιτελικό δήλωσε: “Βλέποντας στο επίπεδο που βρίσκεται ο Κύργιος δεν νομίζω ότι είχα κάποια ελπίδα απέναντί του. Δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω, όχι τώρα. Ελπίζω να ξεκουραστώ τις επόμενες μέρες. Ελπίζω ότι θα μπορώ να προπονηθώ και να κάνω αυτά που έχω προγραμματίσει”.

Για τον τραυματισμό του ανέφερε: “Τον είχα από την περασμένη εβδομάδα. Χθες έκανα σερβίς στο 3-1 και παρατήρησα ότι τα πράγματα ήταν άσχημα, στο 4-3 ήταν ακόμη χειρότερα. Έπρεπε να μειώσω ταχύτητα στο σερβίς μου και τις κινήσεις μου”.

Για το τέλος της καριέρας του: “Η πιθανότητα της απόσυρσης δεν έχει φύγει ακόμη από το μυαλό μου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις