Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νάπολι: Τα αναμνηστικά κομμάτια γκαζόν, το καράβι που εμφανίστηκε στη στεριά και οι πανηγυρισμοί μέσα σε εκκλησία

Νάπολι: Τα αναμνηστικά κομμάτια γκαζόν, το καράβι που εμφανίστηκε στη στεριά και οι πανηγυρισμοί μέσα σε εκκλησία

Στον… έβδομο ουρανό οι οπαδοί της Νάπολι, για την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Serie A, μετά από 30 χρόνια και τον τελευταίο τίτλο επί εποχής, Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι πανηγυρισμοί των οπαδών… άφησαν εποχή!

Η Νάπολι έφερε 1-1 στην έδρα της Ουντινέζε, εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στη Serie A και έδωσε απίστευτη χαρά στους φίλους της ομάδας, 30 χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα των “παρτενοπέι”, επί εποχής Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το τέλος του αγώνα της 33ης ημέρας στο Καμπιονάτο βρήκε τη μεγαλούπολη της Νότιας Ιταλίας να «φλέγεται» από τις εκδηλώσεις των Ναπολιτάνων, που είδαν να αναβιώνουν οι ημέρες του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα και την ομάδα τους να κατακτά το τρίτο πρωτάθλημα της Ιστορίας της. Παράλληλα, τα χιλιάδες πυροτεχνήματα… φώτισαν τον ουρανό της πόλης του ιταλικού νότου, “βοηθώντας” το… πάρτι των οπαδών.

Να αναφέρουμε ότι οπαδοί της Νάπολι βρέθηκαν και μέσα στο Φρίουλι, κάνοντας “ντου” με το σφύριγμα της λήξης και ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς. Μάλιστα, φίλοι της ομάδας θέλησαν να έχουν ένα… σουβενίρ από τη συγκεκριμένη ιστορική αναμέτρηση, ξηλώνοντας κομμάτια από το γκαζόν και βάζοντάς τα σε σακούλες.

Οι Ναπολιτάνοι γιόρτασαν με την ψυχή τους το τρομερό επίτευγμα της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι! Κάποιοι από αυτούς επιστράτευσαν μέχρι και… καράβι, με το οποίο έκοβαν βόλτες στους δρόμους!

Ολόκληρη η Νάπολη συμμετείχε στους εορτασμούς. Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο από την εκκλησία “Σαν Βιτάλε” στην περιοχή Φουοριγκρότα, δύο βήματα από το στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Ο ιερέας πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να…τραγουδά ένα γνωστό σύνθημα της εξέδρας των «παρτενοπέι», το «Sarò con te»!

Οι πιστοί δεν ήθελαν και πολύ για να αρχίσουν και αυτοί να…ψάλλουν τους στίχους:

«Θα είμαι μαζί σου,

κι εσύ δεν πρέπει να τα παρατήσεις,

έχουμε ένα όνειρο μέσα στην καρδιά,

η Νάπολι να ξαναγίνει πρωταθλήτρια»

Κάποια παιδιά που βρίσκονταν στην εκκλησία, άρχισαν μάλιστα να χοροπηδούν στον ρυθμό του συνθήματος, με τον καθεδρικό να μετατρέπεται για λίγο σε γήπεδο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις