Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

NBA: Θετικός ο Κουφός – Τιμήθηκε ο… τεράστιος Ντάνκαν! [vids]

ΦΩΤΟ instagram.com/spurs/
ΦΩΤΟ instagram.com/spurs/

Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν νικηφόρα, αφού ηττήθηκαν από τους Μάβερικς στο Ντάλας – Καλή παρουσία από τον Κώστα Κουφό. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς τοποθέτησαν τη φανέλα του Τιμ Ντάνκαν στον… ουρανό του “ΑΤ&Τ Center”.

Οι Ντάλας Μάβερικς επικράτησαν με άνεση των Σακραμέντο Κινγκς με 99-79. Κορυφαίος σε παραγωγικότητα για τους νικητές, ο ρούκι, Ντόριαν Φίνεϊ Σμιθ με 17 πόντους, ενώ για τους «βασιλιάδες», ο Κώστας Κουφός αγωνίσθηκε 22,5 λεπτά με απολογισμό έξι πόντους, εννέα ριμπάουντ και δύο κλεψίματα.

Με πρωταγωνιστές τους ΛαΜάρκους Ολντριτζ και Μανού Τζινόμπιλι, οι Σαν Αντόνιο Σπερς επικράτησαν 113-100 των Πέλικανς, σημειώνοντας την 22η νίκη τους στο εφετινό ΝΒΑ. Ο Ολντριτζ πέτυχε 22 πόντους σε 26 λεπτά και ήταν ο κύριος εκφραστής της επιθετικής λειτουργίας για τους Σπερς, ενώ ο Αργεντινός άσος με 17 πόντους (σ.σ. ρεκόρ περιόδου) βοήθησε σημαντικά για την 4η διαδοχική νίκη της ομάδας του.

Βέβαια, η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν σημαντική για τους Σπερς, αφού -σε μια συγκινητική τελετή- απέσυραν τη φανέλα του μεγάλου τους “θρύλου”, του Τιμ Ντάνκαν με το Νο 21.

Ο 40χρονος παλαίμαχος κατέκτησε 5 “δαχτυλίδια’ στο ΝΒΑ, μετά από 19 χρόνια καριέρας με τη φανέλα των “σπιρουνιών”.

“Θέλω απλά να σας πω ευχαριστώ για την υποστήριξη σας…Ευχαριστώ τους φιλάθλους, την διοίκηση και τους συμπαίκτες μου”, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Ντάνκαν και πρόσθεσε: “Μου λέτε όλοι ότι σας έχω δώσει πολλά. Ομως δεν έχετε ιδέα πόσα μου έχετε δώσει εσείς. Ευχαριστώ κόουτς Ποπ (σ.σ. Πόποβιτς), επειδή υπήρξες πολλά περισσότερα από ένας προπονητής. Ησουν πατέρας”…

“Θα σας πω κάτι. Κέρδισα πολλά στοιχήματα σήμερα. Δεν φόρεσα τζιν. Φόρεσαν ένα σπορ κοστούμι και μίλησα για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα. Σε ευχαριστώ, Σαν Αντόνιο” τόνισε αστειευόμενος ο Ντάνκαν, κλείνοντας την ευχαριστήρια ομιλία του.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες, έχουν ως εξής:

Σαν Αντόνιο-Νέα Ορλεάνη 113-110
Φιλαδέλφεια-Μπρούκλιν 108-107
Ορλάντο-Τορόντο 79-109
Μέμφις-Γιούτα 73-82
Μαϊάμι-Βοστόνη 95-105
Γουίζαρντς-ΛΑ Κλίπερς 117-110
Ντάλας-Σακραμέντο 99-79

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε