Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέα «επίθεση» Ζβέρεφ σε Τσιτσιπά: «Το είδε όλος ο κόσμος, είναι γελοίο γιατί είναι Νο3»

Νέα «επίθεση» Ζβέρεφ σε Τσιτσιπά: «Το είδε όλος ο κόσμος, είναι γελοίο γιατί είναι Νο3»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ βρήκε ευκαιρία μετά τις δηλώσεις του Άντι Μάρεϊ για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ώστε να “επιτεθεί” και ο ίδιος ξανά στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, για τα διαλείμματα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο Γερμανός τενίστας και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, είχε αντιδράσει έντονα και μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Σινσινάτι και τόνισε ότι υπάρχει… άγραφος νόμος μεταξύ των αθλητών για να αποφεύγονται οι συνεχείς διακοπές. Επίσης υποστήριξε ότι η τακτική του Τσιτσιπά άλλαξε μετά το break και χαρακτήρισε “γελοίο” να συμβαίνει αυτό από το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ζβέρεφ ανέφερε παράλληλα ότι εκτός γηπέδου τα πάει μια χαρά με τον Στέφανο, αλλά αν το ξανακάνει μαζί του, θα φροντίσει να επιστρέψει αργότερα από εκείνον στο κορτ.

Οι δηλώσεις του Ζβέρεφ για τον Τσιτσιπά

«Συμβαίνει σε κάθε ματς, δεν είναι φυσιολογικό. Συνέβη σε εμένα στο Γαλλικό Όπεν, στον Νόβακ στον τελικό. Στο Αμβούργο κόντρα στον Κραΐνοβιτς και με εμένα στο Σινσινάτι ήταν γελοίο. Και να ‘μαστε πάλι. Είναι Νο3 παίκτης στον κόσμο, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο σε αυτό που κάνει. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί αν είσαι Νο3 είσαι ένας από τους καλύτερους του αθλήματος. Αυτά συμβαίνουν στα juniors, στα futures, στα challengers ίσως, αλλά όχι όταν είσαι Νο3 στον κόσμο.

Η Σάκκαρη υπερασπίστηκε τον Τσιτσιπά: «Δεν το κάνει επίτηδες, ιδρώνει πολύ»

Επιτρέπεται να το κάνεις, αλλά υπάρχει άγραφος νόμος μεταξύ των παικτών. Ναι, έχω σπάσει ρακέτες, τρελαίνομαι μερικές φορές, όμως είμαι περήφανος – και θα το κρατήσω για πάντα στην καριέρα μου – που κερδίζω και χάνω ματς μέσα στο γήπεδο».

Για το μεταξύ τους ματς στο Σινσινάτι: «Έλειπε για παραπάνω από δέκα λεπτά. Ο πατέρας του έστελνε μηνύματα στο κινητό. Βγαίνει στο γήπεδο και ξαφνικά αλλάζει η τακτική του. Το είδε όλος ο κόσμος, όχι μόνο εγώ. Άλλαξε όλο το πλάνο του. Σκέφτομαι, λοιπόν, ότι είτε πάει σε ένα μαγικό μέρος, είτε επικοινωνεί. Δεν θέλω, ωστόσο, να δείξω ασέβεια. Είναι φοβερός παίκτης. Είναι για κάποιο λόγο Νο3. Κερδίζουν τουρνουά και παίζει εκπληκτικό τένις όλη τη σεζόν, άρα δεν είναι μόνο αυτό. Πιστεύω, όμως, και το είπε και ο Άντι ότι πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο σεβασμού μεταξύ των παικτών. Μπορεί απλά να πηγαίνει στην τουαλέτα, δεν το ξέρουμε. Είναι πιθανό. Συμβαίνει, πάντως, πολύ συχνά, θα έλεγα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις