Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ: Βίντεο σοκ από την πορεία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια

Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ: Βίντεο σοκ από την πορεία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφηκαν η εικόνες σοκ της πορείας της φάλαγγας θανάτου των χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ προς τη Νέα Φιλαδέλφεια και τα τεράστια έκτασης επεισόδια που προκάλεσαν εκεί και οδήγησαν στο θάνατο 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι 150-200 χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έφτασαν στην Αθήνα με φάλαγγα οχημάτων. Οι εικόνες που τραβήχτηκαν στην Εθνική Οδό δείχνουν την πορεία θανάτου που έκαναν προς την Αθήνα με προορισμό το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου τα έκαναν γης μαδιάμ με αποτέλεσμα ένας 29χρονος οπαδός των κιτρινόμαυρων να χάσει τη ζωή του από τις μαχαιριές που δέχτηκε.

Η αστυνομία ήταν ενήμερη για την πορεία των Κροατών και τους παρακολουθούσε διακριτικά.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παίζει σήμερα το βράδυ (8/8, 21:45) με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League, αλλά η UEFA είχε απαγορεύσει την παρουσία των οπαδών της στο γήπεδο, λόγω του κινδύνου επεισοδίων.

Οι Κροάτες όμως, αγνόησαν την απαγόρευση και πήραν το δρόμο για την Αθήνα.

  

Οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ όμως, ήρθαν στην Αθήνα, όχι βέβαια για να πάνε στο γήπεδο, καθώς υπήρχε η απαγόρευση, αλλά για να προκαλέσουν όπως φαίνεται μεγάλα επεισόδια.

Τους έχασε η αστυνομία

Η φάλαγγα των Κροατών ήρθε στην Αθήνα χθες και κάπου εκεί η αστυνομία φαίνεται να τους έχασε. Κάποιοι μπήκαν στην Αττική Οδό με τα οχήματά τους και κάποιοι πήγαν πεζοί σε σταθμό του ΗΣΑΠ (Ειρήνη), όπου πληροφορίες ανέφεραν ότι συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

 

Οι οπαδοί των δυο ομάδων είναι αδελφοποιημένοι.

Σκηνές κόλασης

Οι Κροάτες κατευθύνθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και εκεί ξεκίνησαν οι σκηνές κόλασης. Οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ πήγαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και εκεί προκάλεσαν ένα αληθινό πόλεμο. Οπλισμένοι με καδρόνια, σίδερα, πυρσούς φωτοβολίδες άρχισαν να σπάνε τα πάντα και συγκρούστηκαν με ανθρώπους και οπαδούς της ΑΕΚ που ήταν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

 

 

Η δολοφονία του 29χρονου

Στα επεισόδια μαχαιρώθηκε ένας 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, ενώ 8 άτομα ανάμεσά τους ένας ανήλικος, τραυματίστηκαν (5 Κροάτες και 3 Έλληνες) και βρίσκονται στον Ερυθρό Σταυρό. Το ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο άτυχος οπαδός της Ένωσης που υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, είχε δεχτεί μαχαιριά σε αρτηρία στο μπράτσο και το τραύμα αποδείχτηκε μοιραίο.

 

Στην περιοχή προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε μαγαζιά, σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι Κροάτες έβαλαν φωτιές σε κάδους και ξερά κλαδιά που βρίσκονταν κοντά σε ανοιχτό πάρκινγκ.

Και άλλοι ξένοι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Από τους συλληφθέντες οι 82 είναι Κροάτες, 2 είναι Έλληνες σύμφωνα με το ρεπορτάζ  της ΕΡΤ, που ανέφερε επίσης όταν ανάμεσα στους άλλους που έπιασε η αστυνομία ήταν και 1 Γερμανός, 1 Αυστριακός, 1 Βόσνιος και 1 Αλβανός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις