Παρασκευή, 1 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νίκος Ανδρικόπουλος: «Ελπίζω με το μετάλλιο να δώσω χαρά στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη»

Νίκος Ανδρικόπουλος: «Ελπίζω με το μετάλλιο να δώσω χαρά στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη»

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος, με προσωπικό ρεκόρ στα 16.58μ., κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την επιτυχία του, ο Νίκος Ανδρικόπουλος δήλωσε πως ελπίζει αυτό το μετάλλιο να χαρίσει κάποιες στιγμές χαράς στη χώρα μας, τονίζοντας πως η τραγωδία στα Τέμπη επηρέασε τους πάντες.

“Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος αυτές τις μέρες, όπως και θα αγωνιστούν και τα άλλα παιδιά. Αυτό που έγινε στη χώρα μας μας άγγιξε. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μία χαρά στην Ελλάδα.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, από χθες το ένιωθα. Το πίστευα είδα ότι ο αγώνας είναι στα μέτρα που μπορώ να πηδήξω. Το πάλεψα μέχρι το τέλος και το έκανα στο πέμπτο άλμα.

Το μάθαμε όταν ξυπνήσαμε το πρωί. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ένα συναίσθημα πολύ περίεργο. Μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους Έλληνες και για μας.

Σίγουρα μερίδιο στο μετάλλιο έχει η οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είναι μία προσπάθεια πολλών χρόνων. Ο προπονητής μου, ο Δημήτρης Βασιλικός, ο κόσμος, έχουν έρθει πολλοί Έλληνες, τα παιδία της αποστολής, ο καθένας έχει το μερίδιό του”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις