Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: Την προσπέρασε με γκολ του Γκόρντον και «έπιασε» πεντάδα στην Premier League

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: Την προσπέρασε με γκολ του Γκόρντον και «έπιασε» πεντάδα στην Premier League
Reuters

Η Νιούκαστλ όχι μόνο “έκοψε” το νικηφόρο σερί που είχε τις τελευταίες αγωνιστικές η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League, αλλά την προσπέρασε και στο βαθμολογικό πίνακα. Το γκολ του Άντονι Γκόρντον έδωσε το μεγάλο εντός έδρας “τρίποντο” στους γηπεδούχους!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ” με ένα βαθμό περισσότερο από την Νιούκαστλ, αλλά οι γηπεδούχοι τα έκαναν όλα σωστά, επικράτησαν με 1-0 στο ματς για την 14η αγωνιστική στην Premier League και προσπέρασαν τους “κόκκινους διαβόλους” στην κατάταξη.

Η ομάδα του Τεν Χάαγκ “έτρεχε” νικηφόρο σερί τριών αγώνων στην Premier League αλλά είδε τις “καρακάξες” να την ξεπερνούν (στο +2) και να την βυθίζουν στην εσωστρέφεια, σε μια περίοδο που η ομάδα του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης.

Η Νιούκαστλ νίκησε σε τρίτο διαδοχικό ματς τους «κόκκινους διαβόλους» (είχαν προηγηθεί το 2-0 και το 3-0 στο Λιγκ Καπ), κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1992!

Η έκτη σερί εντός έδρας νίκη της Νιούκαστλ προήλθε από το γκολ του Γκόρντον στο 55΄. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση αφού δέχθηκαν το γκολ, κυρίως προς τα τελευταία λεπτά. Η πίεσή τους όμως δεν ήταν αρκετή για να φέρει την ισοφάριση.

Αποτελέσματα και σκόρερ για την 14η αγωνιστική στην Premier League

Άρσεναλ-Γουλβς 2-1

(6′ Σάκα, 13′ Οντεγκααρντ-86′ Κούνια)

Μπρέντφορντ-Λούτον 3-1

(49′ Μοπέ, 56′ Μι, 82′ Μπαπτίστ-76′ Μπράουν)

Μπέρνλι-Σέφιλντ Γιουν. 5-0

(1′ Ροντρίγκες, 29′ Λάρσεν, 73′ Αμπντουνί, 75′ Κολεόσο, 80′ Μπράουνχιλ)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον 0-1

(67′ ΜακΝιλ)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γ. 1-0

(55΄ Γκόρντον)

Μπόρνμουθ-Άστον Βίλα 3/12

Τσέλσι-Μπράιτον 3/12

Λίβερπουλ-Φούλαμ 3/12

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 3/12

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 3/12

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις