Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τι θα γίνει στο Australian Open μετά την απέλαση του Σέρβου τενίστα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τι θα γίνει στο Australian Open μετά την απέλαση του Σέρβου τενίστα
Reuters

Το τριμελές ομοσπονδιακό δικαστήριο έδειξε την… πόρτα της εξόδου από την Αυστραλία στον Νόβακ Τζόκοβιτς κι έτσι το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open.

Australian Open χωρίς Νόβακ Τζόκοβιτς. Η έφεση του Σέρβου κορυφαίου τενίστα έπεσε στο… κενό κι έτσι το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης καλείται να φύγει άμεσα από τη χώρα.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη για τον ανεμβολίαστο Σέρβο τενίστα, ενώ το σκεπτικό δεν έγινε άμεσα γνωστό και θα κοινοποιηθεί σύντομα.

Πλέον, μένει να φανεί εάν θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη που προβλέπει πως ο εννιά φορές κατακτητής το Australian Open δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα για μια τριετία.

Η απέλαση του Τζόκοβιτς αλλάζει και τον αντίπαλο του Κετσμάνοβιτς στον πρώτο γύρο του Australian Open. Ο Σέρβος βγαίνει εκτός του ταμπλό (αφού το όνομα του είχε μπει στην κλήρωση που έγινε) και τη θέση του παίρνει αθλητής (lucky loser) ο οποίος ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο. Συγκεκριμένα, ο Σαλβατόρε Καρούζο (Νο 150 στην παγκόσμια κατάταξη).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις