Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ντανίλ Μεντβέντεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-0: Αποκλεισμός στα ημιτελικά για τον Έλληνα τενίστα στη Βιέννη

Ντανίλ Μεντβέντεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-0: Αποκλεισμός στα ημιτελικά για τον Έλληνα τενίστα στη Βιέννη
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ [6-4, 7-6(6)] από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη (ATP 500) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Παρότι δέχθηκε μόλις ένα μπρέικ σε όλο το παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς “λύγισε” τελικά στο τάι μπρέικ του δευτέρου σετ από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και γνώρισε μία ακόμη ήττα από τον Ρώσο τενίστα, ο οποίος έχει πλέον ρεκόρ 9-4 έναντι του Έλληνα, Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Μεντβέντεφ, Νο3 στον κόσμο, θα διεκδικήσει πλέον το τρόπαιο στον τελικό απέναντι στον νικητή του Ρούμπλεφ-Σίνερ, ενώ ο Τσιτσιπάς περιμένει πλέον την τυπική εξασφάλιση της συμμετοχής του στα ATP Finals.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι και χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-30 για να πάρει το πρώτο γκέιμ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε όμως στη συνέχεια, πρώτος το μπρέικ κόντρα στον Μεντβέντεφ, αλλά ο Ρώσος “απάντησε” τρεις φορές και κράτησε το σερβίς του. Μετά το 3-3 όμως, ο Μεντβέντεφ βρήκε τη δική του ευκαιρία για ένα μπρέικ και την αξιοποίησε για το 4-3. Κατάφερε έτσι να φθάσει και στο 6-4, για να πάρει το πρώτο σετ και να κάνει το 1-0 στο ματς.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν πιο εύκολα τα πρώτα σερβίς τους και έφθασαν μέχρι το 5-5 στα γκέιμ. Εκεί ο Τσιτσιπάς επέστρεψε από 0-30, αλλά έδωσε στον Μεντβέντεφ ένα μπρέικ πόιντ, το οποίο “έσβησε” όμως στη συνέχεια για το 6-5.

Το σετ οδηγήθηκε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος “απάντησε” στο πρώτο μίνι μπρέικ του Ρώσου, αλλά όχι και στο δεύτερο, με αποτέλεσμα να κλείσει αυτός το γκέιμ με 8-6 για το 7-6 στο δεύτερο σετ και το 2-0 στο παιχνίδι.

Ο Μεντβέντεφ πήρε έτσι τη νίκη και την πρόκριση για τον τελικό του Erste Bank Open, ενώ ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στα ημιτελικά και έμεινε στο 0-6 κόντρα σε παίκτες του top10 φέτος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις