Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ντε Ζέρμπι για το ΑΕΚ – Μπράιτον: «Τιμή μας που θα παίξουμε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας»

Ντε Ζέρμπι για το ΑΕΚ – Μπράιτον: «Τιμή μας που θα παίξουμε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο προπονητής της Μπράιτον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ και το γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου πριν από την αναμέτρηση των δυο ομάδων για την 5η αγωνιστική στο Europa League.

Ο Ντε Τσέρμπι θέλησε να αναφέρει ότι είναι τιμή για την Μπράιτον που θα αγωνιστεί απέναντι σε μια ομάδα όπως την ΑΕΚ και σε ένα τόσο όμορφο γήπεδο σαν την «OPAP Arena» με τον Ιταλό προπονητή μάλιστα να τονίζει πως υπάρχουν ορισμένοι τραυματίες εντός του συλλόγου, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την ομάδα του.

Μάλιστα ο Ντε Τσέρμπι επισήμανε ότι θα υπάρξουν διαφορές στο παιχνίδι της Αθήνας από ότι σε αυτό στην Αγγλία, αφού οι παίκτες του είναι πιο προετοιμασένοι.

Όλα όσα ανέφερε ο Ντε Τσέρμπι πριν το Μπράιτον – ΑΕΚ

«Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον αγωνιστικό χώρο και να παίξουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Την διαφορά μεταξύ Premier League και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων:
«Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Επικεντρώνομαι στο Europa League, αλλά όπου και να παίζουμε πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι μια πρόκληση η ευρωπαϊκή συμμετοχή, υπάρχουν τραυματισμοί, παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις. Αλλά είναι καλό για τον ανταγωνισμό αυτό, δείχνοντας τη νοοτροπία μας, όπως στο τελευταίο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Είναι για τους μεγάλους παίκτες και τους μεγάλους προπονητές».

Τις απουσίες:
«Ο Ιγκορ μπορεί να παίξει, ο Ανσού Φάτι και ο Λάμπτεϊ είναι τραυματίες. Εμείς θα επικεντρωθούμε σε αυτούς που θα παίξουν. Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε, αλλά θα κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι».

Την εμπειρία του από την παρθενική συμμετοχή της Μπράιτον σε ευρωπαϊκή διοργάνωση:
«Το πρώτο ματς ήταν πολύ δύσκολο. Έπρεπε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Από τότε έχουμε προσαρμοστεί, έχουμε μάθει και έχουμε βελτιωθεί. Είναι φυσιολογικό μια αρχή να είναι κακή, τώρα είμαστε σε μια καλή στιγμή και είμαστε έτοιμη να δώσουμε τη μάχη αύριο».
Την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena:
«Δεν ξέρω ποια θα είναι η ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Είναι τιμή μας που παίζουμε σε αυτό το γήπεδο. Είμαστε τυχεροί που παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση και φυσικά είναι καλύτερο να κερδίζεις εκτός παρά εντός. Οι παίκτες ξέρουν τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουν και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε γεμάτα και ζεστά γήπεδα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις