Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ντέμης: “Είμαι αντίθετος με πρωταθλητή από τα πλέι οφ”

ΦΩΤΟ sport-fm.gr
ΦΩΤΟ sport-fm.gr

Την αντίθεση του με την αλλαγή που θέλει να κάνει η Superleague, όσον αφορά την ανάδειξη του πρωταθλητή από τη νέα σεζόν μέσω των πλέι οφ, εξέφρασε ο παλαίμαχος επιθετικός.

Μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον “ΣΠΟΡ FM 94,6” ο Ντέμης Νικολαΐδης ανέφερε την αντίθεση του με αυτή την αλλαγή που προωθείται από την Λίγκα, τονίζοντας πως αυτή θα ακυρώνει “… όλη η χρονιά” των ομάδων, θα μειώσει τις πιθανότητες εκπλήξεων κι έτσι το να μπει κάποια ομάδα ανάμεσα στους τέσσερις “μεγάλους”.

“Εγώ είμαι αντίθετος με το να προκύπτει ο πρωταθλητής από τα πλέι-οφ. Και γενικά είμαι αντίθετος με την όλη διαδικασία. Όπως είναι ένα πρωτάθλημα σαν το δικό μας μπορώ να το καταλάβω, αλλά θεωρώ πως μειώνεται η κανονική διάρκεια. Το μπάσκετ είναι διαφορετική υπόθεση. Καταρχήν θα πρέπει να υπάρχει νέο είδος εκγύμνασης. Να παίξεις στην Ευρώπη τον Ιούλιο αλλά να είσαι δυνατός και τον Μάιο. Από τα έξι ντέρμπι κερδίζεις τα τέσσερα, χάνεις τα δύο, πας στα πλέι οφ και δεν τα καταφέρνεις. Έτσι λοιπόν ακυρώνεται όλη η χρονιά», ανέφερε αρχικά ο Ντέμης και συνέχισε:

“Είναι σχεδόν απίθανο να δούμε έκπληξη. Βάσει στατιστικών αποκλείεται, αφού μια μικρότερη ομάδα θα πρέπει να παίξει με μεγάλες ομάδες που έχουν και καλύτερο ρόστερ και καλύτερους παίκτες. Έτσι οι πιθανότητες εξατμίζονται. Τώρα είναι πιο πιθανό. Αν ο Πανιώνιος για παράδειγμα μπει στα πλέι-οφ, πόσο θα αντέξει; Τι ρόστερ έχει; Σε καμία περίπτωση δεν έχει το βάθος του Ολυμπιακού. Και δεν μιλάω μόνο για τον πρωταθλητή, αλλά και για την έξοδο στην Ευρώπη. Στα πλέι-οφ μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες να μπει κάποια ομάδα ανάμεσα στους τέσσερις”.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ξεκαθάρισε ότι θα έπρεπε να τεθούν άλλες προτεραιότητες από τη διοργανώτρια, λέγοντας: “Η Σούπερ Λιγκ έχει απαιτήσεις από τις ομάδες; Πρέπει οι ομάδες να έχουν γήπεδα, πρέπει οι καρέκλες να είναι καθαρές; Τα χρήματα όταν μοιράζονται πρέπει να πηγαίνουν για συγκεκριμένους σκοπούς. “Παίρνετε χρήματα; Πρέπει να φτιάξετε και το χορτάρι”. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες και να τηρούνται, πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον θεατή έτσι ώστε να φτιάξει σιγά-σιγά η κατάσταση.

Το θέμα δεν είναι ούτε οι ομάδες, ούτε τα πλέι οφ, ούτε τίποτα. Το θέμα είναι να αποκτήσει αίγλη το ποδόσφαιρο. Αξιοπιστία, καλύτερα γήπεδα, καλύτερες συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε και όχι στο πόσες ομάδες θα παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε