Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ντέμης Νικολαΐδης: “Ομάδα του Σάντος η Πορτογαλία”

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Η Πορτογαλία κατέκτησε το Euro 2016 και το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της επιτυχίας ανήκει στον Φερνάντο Σάντος, σύμφωνα με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, τόνισε πως η Πορτογαλία ήταν ομάδα του προπονητή της.

Αναλυτικά, ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε  για:

-την κατάκτηση του Euro από την Πορτογαλία: «Είδαμε μια Πορτογαλία που ήταν ομάδα του προπονητή της. Παρόλο που τραυματίστηκε ο Ρονάλντο και η ομάδα του πήρε το Euro, έβλεπα όλα τα ΜΜΕ να ασχολούνται με τον Ρονάλντο. Η Πορτογαλία όμως ήταν ξεκάθαρα ομάδα του Σάντος και τα κατάφερε απέναντι σε μια Γαλλία που μου άρεσε πάρα πολύ και έχει πολύ ταλέντο».

-την εικόνα του χθεσινού τελικού: «Η άμυνα που έπαιζε η Πορτογαλία ήταν άψογη από το πρώτο λεπτό. Και οι έντεκα έπαιζαν άψογα ανασταλτικά και όσο περνούσε η ώρα ήταν πιο επιθετική. Πήγε το ματς εκεί που ήθελε ο Φερνάντο και στην παράταση η Πορτογαλία ήταν καλύτερη. Δεν μπορούσε να παίξει αλλιώς η Πορτογαλία. Σκεφτείτε την ομάδα που είχε το 2004 σε ποιότητα και προσωπικότητα και σκεφτείτε τη Γαλλία. Ήταν πολύ ανώτερη η Γαλλία, αλλά μετά το 1-0 δεν αντέδρασε καθόλου. Σαν να τελείωσε εκεί το παιχνίδι».

-τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Σάντος: «Επιμονή και δουλειά. Επιμένει σε ένα σύστημα και δεν σταματά το παιχνίδι μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής. Έχει πάρει πολλά ματς στο τέλος. Αυτόν τον χαρακτήρα τον έχει περάσει στην ομάδα του. Χθες είδαμε μια ομάδα με χαρακτήρα και μια ομάδα με ταλέντο».

-την αποχώρηση του Σάντος από την Εθνική: «Ο Σάντος τα πήγε περίφημα. Δεν ξέρω γιατί έφυγε και δεν μπορώ να το σχολιάσω. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Δεν μπορεί να μου κάνει εντύπωση ότι έγινε κάτι τέτοιο σε ένα ποδόσφαιρο σαν το ελληνικό, που δεν είναι και το πιο φυσιολογικό».

-την αγάπη των Ελλήνων για τον Σάντος: «Αυτό που μένει είναι πως πάρα πολλοί Έλληνες φίλαθλοι νιώθουν ωραία και λίγο περήφανοι, επειδή μάλλον είναι δεμένοι με τον Φερνάντο Σάντος. Αυτό έχει κερδίσει, αγάπη και σεβασμό από τον κόσμο».

-το αν μίλησε με τον Φερνάντο Σάντος: «Με sms επικοινωνούμε. Τώρα πού να μιλήσεις, αφού ήταν σε μια διοργάνωση. Το άξιζε το Κύπελλο. Και ποδοσφαιρικά μιλώντας».

-τις «κατηγορίες» για το ποδόσφαιρο του Σάντος: «Εμένα μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, με φαντασία και ρίσκο. Αν ήμουν πρόεδρος ή προπονητής δεν ξέρω τι θα επέλεγα, αλλά αν είσαι φίλαθλος προτιμάς το θέαμα. Ο Μουρίνιο δεν παίζει επιθετικά, δεν μου αρέσει να το βλέπω αυτό, γιατί δεν περνάω καλά. Ο Φερνάντο Σάντος αν έχει στοιχεία να παίξει επιθετικά το κάνει, όπως στην ΑΕΚ το 2001/02. Δεν μπορεί να αρέσει ο κάθε προπονητής σε όλους. Ο Φερέρ με τον Σάντος, για παράδειγμα, είναι δύο πολύ διαφορετικοί προπονητές».

-το ενδεχόμενο επιστροφής του Σάντος στην Ελλάδα: «Μπορεί να σκέφτεται να το κάνει. Αγαπά την Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε