Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ντέμης Νικολαΐδης: Όσα είπε για το τελευταίο πέναλτι της ΑΕΚ και γι’ αυτό που κέρδισε ο Τζούρισιτς του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη

Ντέμης Νικολαΐδης: Όσα είπε για το τελευταίο πέναλτι της ΑΕΚ και γι’ αυτό που κέρδισε ο Τζούρισιτς του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη
Intime.gr

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε στην εκπομπή του στη NOVA τις διαιτητικές αποφάσεις που “σήκωσαν” συζητήσεις στα ΑΕΚ – Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός, αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρχει χέρι του Ζίνι στο νικητήριο πέναλτι της Ένωσης, αλλά και το εάν είναι εντός μεγάλης περιοχής ή όχι το αντικανονικό μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Τζούρισιτς.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε στο «Monday FC» για τις αμφισβητούμενες φάσεις στα ΑΕΚ – Ατρόμητος (2-1) και Αστέρας Tρίπολης – Παναθηναϊκός (1-4) και πιο συγκεκριμένα για δυο πέναλτι που υποδείχθηκαν σε “OPAP Arena” και “Θ. Κολοκοτρώνης”.

Στη φάση του 90+2′ που η ΑΕΚ πήρε το πέναλτι που της έδωσε τη νίκη -και που στον Ατρόμητο φωνάζουν για χέρι του Ζίνι, πριν γίνει η παράβαση στον Μάνταλο- ο Ντέμης Νικολαΐδης τόνισε πως δεν έχει δει καλά τη φάση και δεν ξέρει αν βρίσκει η μπάλα.

Πάντως, ο παλαίμαχος επιθετικός ανέφερε πως σύμφωνα με τον κανονισμό, η πρόθεση στο χέρι μετράει μόνο αν παίκτης που το κάνει, σκοράρει στην συνέχεια, ειδάλλως, σε περίπτωση σαν εκείνη του Ζίνι, ο διαιτητής έκρινε πως ο παίκτης δεν είχε πρόθεση και επομένως δεν υπάρχει λόγος να καταλογιστεί παράβαση αν τελικά υπάρχει επαφή.

Το χαρακτηριστικό σημείο των δηλώσεων στο 11:50 του βίντεο:

Στο Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός και στην φάση που δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καρμόνα στον Τζούρισιτς (79′) -και από το οποίο έγινε στη συνέχεια το 1-3- ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε πως είναι ξεκάθαρο πέναλτι γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό δεν έχει σημασία, αν ξεκινήσει η παράβαση εκτός περιοχής, αλλά πως συνεχίζεται μέσα σ’ αυτή.

«Εδώ είναι περίεργη η φάση. Τι λέει ο κανονισμός. Είναι έξω από την περιοχή με την μπάλα και πάει να μπει μέσα, τραβάς την φανέλα και διανύει την απόσταση, μπαίνει στην περιοχή και συνεχίζεις να τον πιάνεις από την φανέλα, είναι πέναλτι.

Δεν έχει σημασία από που ξεκίνησε το μαρκάρισμα. Υπάρχει ένα πλάνο που δείχνει ότι το αριστερό χέρι τον πιάνει από την μέση, για να το δώσει πέναλτι, μάλλον θεωρεί ότι είναι συνεχόμενο μαρκάρισμα, έτσι υποθέτω εγώ. Το αριστερό χέρι που τον πιάνει είναι μέσα, ο κανονισμός λέει ότι δεν έχει σημασία που ξεκινάει η παράβαση, αν συνεχιστεί και πέσει στην περιοχή είναι πέναλτι».

Στο 8:40 του βίντεο το χαρακτηριστικό σημείο των δηλώσεων:

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις