Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η φανέλα που φορούσε στο «χέρι του Θεού» πωλήθηκε με ποσό ρεκόρ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η φανέλα που φορούσε στο «χέρι του Θεού» πωλήθηκε με ποσό ρεκόρ

Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο θρυλικό Αργεντινή – Αγγλία του Μουντιάλ του 1986 βγήκε σε δημοπρασία και πωλήθηκε για ποσό ρεκόρ.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s έβγαλε στις 20 Απριλίου σε δημοπρασία μία από τις πιο διάσημες φανέλες στον αθλητισμό. Αυτή που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό, Αργεντινή – Αγγλία για το Μουντιάλ του 1986, όταν πέτυχε το ιστορικό γκολ με το “χέρι του Θεού”.

Ο πρώην Άγγλος διεθνής μέσος, Στιβ Χοτζ να την έχει στην κατοχή του και μετά από όλα αυτά τα χρόνια, πήρε την απόφαση να πουλήσει αυτό το σπάνιο ποδοσφαιρικό κειμήλιο μέσω του συγκεκριμένου διεθνούς οίκου.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η φανέλα θα… μάζευε ένα ποσό μεταξύ 4 και 6 εκατομμυρίων λιρών, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η φανέλα έφτασε τις 7,142,500 λίρες, δηλαδή 8,5 εκατομμύρια ευρώ θεωρείται ως η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του παγκοσμίου αθλητισμού (σε αυτόν τον τομέα), καταρρίπτοντας το μέχρι πρότινος ρεκόρ που άνηκε σε μια φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ από το 1928-1930 (είχε πουληθεί τον Ιούνιο του 2019 για 4.440.000 λίρες).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις