Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο “κολλητός” Φιντέλ Κάστρο, το “φαινόμενο” Πούτιν και το “καρτούν” Τραμπ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο “κολλητός” Φιντέλ Κάστρο, το “φαινόμενο” Πούτιν και το “καρτούν” Τραμπ
Reuters

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανακοπή. Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε στενή φιλία με τον Φιντέλ Κάστρο. Η μοίρα τα έφερε έτσι με τους δύο επαναστάτες, του ποδοσφαίρου και της πολιτικής, να πεθαίνουν ακριβώς την ίδια μέρα, την 25η Νοεμβρίου.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε ξεκάθαρες πολιτικές πεποιθήσεις, μη διστάζοντας να εκφράζει τη συμπάθειά του προς την αριστερά. Ήταν θαυμαστής του συμπατριώτη του, Αργεντινού, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ενώ είχε αναπτύξει και μία ιδιαίτερη στενή φιλία με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας και επί σειρά ετών πρόεδρο της χώρας, Φιντέλ Κάστρο.

Ο Φιντέλ Κάστρο, λάτρης του ποδοσφαίρου, είχε σε τεράστια εκτίμηση τον Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως και ο Αργεντινός σούπερ – σταρ είχε μεγάλο σεβασμό στη φυσιογνωμία του Κουβανού ηγέτη. Μέσα στα χρόνια οι δύο άνδρες ανέπτυξαν ισχυρή φιλία που κράτησε μέχρι και τον θάνατο του Κάστρο.

Click4more: ΣΟΚ! Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Είναι τα παιχνίδια της μοίρας, αλλά και της ζωής έτσι, καθώς οι δύο διάσημοι και φίλοι πέθαναν ακριβώς την ίδια μέρα! Την 25η Νοεμβρίου του 2016 ο Φιντέλ Κάστρο, την 25η Νοεμβρίου του 2020 ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Την ίδια μέρα, μάλιστα, έφυγε από τη ζωή και ο Τζορτζ Μπεστ.

Ντιέγκο Μαραντόνα, Φιντέλ Κάστρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και.. Τραμπ 

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ επισκέφτηκε την Κούβα, για πρώτη φορά το 1987 και από τότε δημιούργησε μία στενή σχέση με τον Κουβανό ηγέτη. Σε αρκετές από τις επισκέψεις του στο νησί, έδωσε πολλές φανέλες του στον Κάστρο, όπως αυτή που φορούσε στο ντεμπούτο του με την Ολντ Μπόις ή την εθνική Αργεντινής με τον αριθμό 10, φυσικά υπογεγραμμένες.

Ο Ντιέγκο Mαραντόνα ταξίδεψε πολλές φορές στην Κούβα, όπου μάλιστα τον Ιανουάριο του 2000, υποβλήθηκε σε διαδικασία απεξάρτησης, από τον εθισμό του στα ναρκωτικά στην κλινική “La Pedrera”.

Εκτός από την Κούβα και τον Φιντέλ Κάστρο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε βρεθεί και στη Μόσχα, όπου συνάντησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το 2017. Σε δηλώσεις του ο “Ντιεγκίτο” εκθείασε τον Ρώσο ηγέτη και… επιτέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

“Νομίζω ότι μετά τον Ούγκο Τσάβεζ και τον Φιντέλ Κάστρο, ο Πούτιν, μαζί με τον Ντανιέλ Ορτέγκα (σ.σ. ιστορικός ηγέτης της Νικαράγουας) και τον Έβο Μοράλες αποτελούν την κορυφαία ”λίγκα” των πολιτικών ηγετών”, δήλωσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το RT.

“Ο Πούτιν μπορεί να φέρει ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο. Είναι απλά φαινόμενο”, συνέχισε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, που πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ εκ των κορυφαίων ηγετών. “Για εμένα, είναι περισσότερο σαν καρτούν. Κάθε φορά που τον βλέπω στην τηλεόραση, αλλάζω κανάλι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τότε 56χρονος Αργεντινός σημείωσε μάλιστα ότι κατά την άποψή του οι ΗΠΑ δεν είναι η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο. “Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα. Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ο σερίφης. Θα βρούμε ένα όπλο για να ανταγωνιστούμε αυτό που έχουν”, δήλωσε.

“Κανείς δεν θέλει πόλεμο”, τόνισε, “αλλά όταν βλέπεις τέτοιους χαρακτήρες από καρτούν, όπως ο Τραμπ, αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι αν τον πιάσει εμμονή, μπορεί όλοι να γίνουμε εχθροί”…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις