Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Η ΑΕΚ αρνήθηκε το χέρι συμφιλίωσης»

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Η ΑΕΚ αρνήθηκε το χέρι συμφιλίωσης»
ΦΩΤΟ intime

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μάρκο Μπόσνιρ, έκανε λόγο για άρνηση συνεργασίας από την ΑΕΚ, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα υποδεχθεί σε λίγη ώρα (15/08, 21:00, LIVE από το Newsit.gr) την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League και ο Μπόσνιρ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη στάση της Ένωσης, μιλώντας στο sportklub.

Οι δηλώσεις του Μπόσνιρ

“Οι συνθήκες για αυτόν τον αγώνα είναι κάπως διαφορετικές, αλλά η ομάδα είναι γεμάτη επαγγελματίες και έμπειρους παίκτες. Ίσως δεν περίμεναν τέτοια κατάσταση, αλλά έζησαν πολλές παρόμοιες. Το κλίμα στη Ντιναμό είναι εξαιρετικό, χθες έγινε η τελευταία επίσημη προπόνηση. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Όπως σε κάθε αγώνα, καλούμε τους φιλάθλους μας να επευφημήσουν δίκαια και ειρηνικά. Καλώ επίσης όσους δεν έχουν εισιτήρια να τα αγοράσουν και να δείξουν σε όλο τον κόσμο πώς είναι οι οπαδοί της Ντιναμό. Η βόρεια κερκίδα είναι sold out και φέτος πουλήσαμε πάνω από 14.000 εισιτήρια.

Πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ειρηνικά. Ας ελπίσουμε να μην ξανασυμβεί ποτέ μια παρόμοια κατάσταση. Νομίζω ότι η εκδήλωση στην Αθήνα άφησε μεγάλο στίγμα σε όλους και ότι είναι ένα μήνυμα προς όλους να μην ξαναγίνουν τέτοια πράγματα. Δυστυχώς, η ΑΕΚ αποφάσισε να επιτεθεί στη Ντιναμό, αρνείται το χέρι της συμφιλίωσης και το είδος της συνεργασίας.

Καλέσαμε την ΑΕΚ και την αντιπροσωπεία της σε επίσημο γεύμα, αρνήθηκαν. Γίνονται επίσημα πράγματα που σχετίζονται με το ματς, αλλά δεν πάει πέρα από αυτό. Θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην Αθήνα, αλλά αρνήθηκαν.

Δεν είναι εύκολες αυτές οι περιστάσεις, αλλά είμαστε επαγγελματίες, πηγαίνουμε μια μέρα τη φορά. Το πιο δύσκολο κομμάτι θα είναι οι παίκτες. Η προστασία των παικτών στην Ελλάδα ήταν σε καλό επίπεδο, τώρα μάλλον θα είναι τριπλάσια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν έχουμε λάβει κανένα τελεσίγραφο από την UEFA, αλλά έχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλοι. Η Ντιναμό είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κροατία εδώ και χρόνια, λυπούμαστε που κολλάνε ορισμένες ταμπέλες στον σύλλογο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις