Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 και Νιούκαστλ – Μίλαν 1-2 για τον 6ο όμιλο στο Champions League

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 και Νιούκαστλ – Μίλαν 1-2 για τον 6ο όμιλο στο Champions League
Reuters

Ο όμιλος του… θανάτου ολοκληρώθηκε με την Ντόρτμουντ να παίρνει την πρωτιά και την Παρί Σεν Ζερμέν να την ακολουθεί -ως δεύτερη- στους “16” του Champions League. Στην κορυφή οι Γερμανοί μετά το 1-1 που έφεραν με τους Γάλλους στην Βεστφαλία και το 1-2 στο Νιούκαστλ – Μίλαν. Στους “32” του Europa League οι “ροσονέρι” και εκτός Ευρώπης οι “καρακάξες” με το γκολ ανατροπής του Τσουκουέζε.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, όλα τα “σενάρια” ήταν στο.. τραπέζι στον 6ο όμιλο! Τελικά, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν ήταν οι δυο ομάδες που πέρασαν στους “16” του Champions League, με τους Γερμανούς να το κάνουν, έχοντας πάρει την πρωτιά.

Οι δυο ομάδες έμειναν ισόπαλες (1-1) στο ματς της Βεστφαλίας, την ώρα που η Μίλαν έπαιρνε… ευρωπαϊκό “διπλό” επί της Νιούκαστλ (2-1), ένα αποτέλεσμα που της έδωσε την πρόκριση στους “32” του Europa League.

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν έπαιξαν επιθετικά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι Γάλλοι όμως ήταν αυτοί που… άγγιξαν το γκολ στο 17′, με τον Ζούλε να “βγάζει” πάνω στη γραμμή το πλασέ του Εμπαπέ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν “στροφές” και έκαναν ό,τι ήθελαν για κάποια λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 20′ είχαν δοκάρι με φαλτσαριστό πλασέ του Μπαρκόλα.

Η Ντόρτμουντ ανέβασε και αυτή… στροφές και απείλησε τα καρέ του Ντοναρούμα. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, είχαμε χαμένες ευκαιρίες από τις δυο ομάδες. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Χούμελς να στέλνει ελάχιστα άουτ την μπάλα, με κοντινή κεφαλιά.

Η Ντόρτμουντ μπήκε με… φόρα στην επανάληψη και στο 51′ κατάφερε να ανοίξει το γκολ. Ο Αντεγιέμι έκανε το 1-0 από κοντά και έβαλε… φωτιά τόσο στη Βεστφαλία, όσο και στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ”! Η χαρά των γηπεδούχων, όμως “έσβησε” πέντε λεπτά μετά, με τον Ζαϊρέ-Εμερί να κάνει το ματς στα ίσα με δυνατό σουτ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν βγήκε μπροστά και πίεσε για το γκολ της νίκης που θα της έδινε και τν πρωτιά στον όμιλο. Ο Εμπαπέ το πέτυχε στο 76′ αλλά το VAR το ακύρωσε ως οφσάιντ.

Νιούκαστλ – Μίλαν 1-1

Νιούκαστλ και Μίλαν έπαιξαν επιθετικά στο ματς της Αγγλίας, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 20′ με τον Αλμιρόν. Στο 24′ ήταν η σειρά των “ροσονέρι” να χάσουν μεγάλη ευκαιρία, με το καλό αλλά άστοχο πλασέ του Λεάο. Τελικά, το πρώτο μέρος… έγειρε υπέρ της Αγγλικής ομάδας στο 33′, με τον Ζοέλινγκτον να κάνει το 1-0 με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Μίλαν έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο 1-1 στο 59′ με το κοντινό σουτ του Πούλισικ. Στο 79′ οι φιλοξενούμενοι “άγγιξαν” την ανατροπή, με τον Λεάο να έχει δοκάρι! Στη δοκό κατέληξε και η προσπάθεια του Τομόρι στο 90+3′.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις