Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Σεβίλλη: Ο Χάαλαντ έβαλε τη «σφραγίδα» του στην πρόκριση (video)

Ντόρτμουντ – Σεβίλλη: Ο Χάαλαντ έβαλε τη «σφραγίδα» του στην πρόκριση (video)
Reuters

Βρίσκοντας δυο φορές δίχτυα και στη Γερμανία, μετά από τα γκολ που πέτυχε στην Ισπανία, ο Χάαλαντ οδήγησε την Ντόρτμουντ στην πρόκριση επί της Σεβίλλης. Το 2-2 στη «Βεστφαλία»… προστέθηκε στο 3-2 της Ανδαλουσίας κι έτσι το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League «βάφτηκε» στα κιτρινόμαυρα.

Η Ντόρτμουντ είναι η πρώτη –χρονικά- ομάδα που πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Oι Βεστφαλοί έφεραν 2-2 εντός έδρας με τη Σεβίλλη και πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, έχοντας.. προίκα τη νίκη με 3-2 μέσα στην Ισπανία. Ήρωας για τους Γερμανούς ο Χάαλαντ που πέτυχε δύο τέρματα απόψε και συνολικά τέσσερα, στην… κόντρα των δυο ομάδων.

Το παιχνίδι…

Γνωρίζοντας πως είχε ανάγκη από γρήγορο γκολ, η Σεβίλλη μπήκε δυνατά στον αγώνα και πολιόρκησε την εστία της Ντόρτμουντ. Μόλις στο 3’, ο Οκάμπος έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Χιτς. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 13’, με το σουτ του Νταχούντ να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπόνο.

Αν και η αρχική της… ορμή έπεσε κάπως, η Σεβίλλη συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και στο 18’ είχε νέα μεγάλη φάση, με το σουτ του Σούσο να φεύγει για λίγο άουτ. Στο 35’ όμως η Ντόρτμουντ έφτασε στο πολυπόθητο γκολ (1-0) που έψαχνε στην πρώτη της φάση στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μπάλα, ο Νταχούντ τροφοδότησε τον Ρόις στα αριστερά της περιοχής, ο οποίος γύρισε στον Χάαλαντ για να κάνει το 1-0. Για τον επιθετικό των Βεστφαλών, αυτό ήταν το 19ο γκολ σε 14 ματς Champions League.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια απίστευτη φάση για την Ντόρτμουντ. Στο 48’ ο Χάαλαντ σκόραρε ξανά, αλλά ο διαιτητής Τσακίρ -μέσω VAR- ακύρωσε το γκολ, δίνοντας πέναλτι στον Νορβηγό! Ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπούνου, ο ρέφερι έδωσε επανάληψη επειδή ο κίπερ των φιλοξενούμενων δεν πατούσε γραμμή στην εκτέλεση και στη δεύτερη του ευκαιρία ο Χάαλαντ έκανε το 2-0.

Η Σεβίλλη έβγαλε.. πείσμα στη συνέχεια και κέρδισε πέναλτι, με τον Εν-Νεσίρ να μειώνει στο 69’ σε 2-1. Η ομάδα της Ανδαλουσίας βρήκε και πάλι ρυθμό και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 73’ ο Χιτς έκανε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Σούσο. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν μέχρι τέλους και στο 90+6′ έφτασαν στο τελικό 2-2 με το δεύτερο τέρμα του Εν-Νεσέρ στην αναμέτρηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις