Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΝΒΑ: Σχέδιο για φινάλε σεζόν έως 12 Οκτωβρίου

ΝΒΑ: Σχέδιο για φινάλε σεζόν έως 12 Οκτωβρίου
Reuters

Την Πέμπτη (04.06.2020) αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Άνταμ Σίλβερ -προς ψήφιση στις ομάδες- το πλάνο για την ολοκλήρωση της σεζόν στο NBA.

Η 12η Οκτωβρίου εμφανίζεται -σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ESPN- να τίθεται σαν στόχος των ανθρώπων του ΝΒΑ, ως τελευταία δυνατή ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20, η οποία βρίσκεται σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία αφορά την περίπτωση που η σεζόν “τραβήξει” μέχρι το 7ο παιχνίδι των τελικών. Η πρόταση αυτή αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο (04.06.2020) από το διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος.

Το NBA έχει… κατεβάσει ρολά από τις 11 Μαρτίου και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα αρχίσει επανεκκινήσει στις 31 Ιουλίου στο Ορλάντο. Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως θα περιλαμβάνονται αγώνες κανονικής περιόδου, μια διαδικασία πρόκρισης στα playoffs (που θα ονομάζεται… play in) και ακολούθως τα playoffs με τη μορφή που τα γνωρίζουμε.

Στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος θα συμμετέχουν 22 ομάδες, καθώς -πέρα από τις 16 που είναι αυτή τη στιγμή στην οκτάδα Ανατολής και Δύσης- θα συμμετέχουν και άλλες έξι που είναι στην διεκδίκηση του «εισιτηρίου» για τα playoff. Σε αυτές τις ομάδες φαίνεται πως θα περιλαμβάνονται Πέλικανς, Μπλέιζερς, Σπερς, Κινγκς, Σανς (από τη Δύση) και Γουίζαρντς (από την Ανατολή).

Τίμπεργουλβς, Γουόριορς, Χόρνετς, Μπουλς, Νικς, Πίστονς, Χοκς και Καβαλίερς αναμένεται να πουν… καλό καλοκαίρι, αφού θα μείνουν εκτός συνέχειας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις