Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο ακροδεξιός κύριος Μπαλτάκος

Ο ακροδεξιός κύριος Μπαλτάκος

Με το πολιτικό του παρελθόν να τον ακολουθεί ο Τάκης Μπαλτάκος, ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θεωρείται από πολλούς καλοδεχούμενος στην θέση αυτή. Ακόμα και η κυβέρνηση μέσω του Γιάννη Οικονόμου έδειξε την ενόχλησή της. Οι πιο μετριοπαθείς στον χώρο του ποδοσφαίρου ζητούν ψυχραιμία αλλά πως να ξεχάσει κανείς ότι ο κ. Μπαλτάκος υπήρξε συνομιλητής της εγκληματικής πλέον οργάνωσης Χρυσή Αυγή;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το βίντεο το 2014 στο οποίο συνομιλούσε με τον Ηλία Κασιδιάρη και αμφισβητούσε έντονα αν έπρεπε να παραπεμφθούν χρυσαυγίτες στην δικαιοσύνη; Ό,τι ευθέως θεωρούσε σκευωρία την δίωξη της Χρυσής Αυγής κάτι το οποίο υποστήριζαν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες;

Ο κ. Μπαλτάκος δεν έδειξε στιγμή ότι ταυτίζεται με τις απόψεις της άκρας δεξιάς.

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του είχε δείξει ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος δεν δίστασε να τον αποπέμψει από την θέση του γ.γ. της κυβέρνησης.

Η ΝΔ, της οποίας υπήρξε μέλος από μικρός δεν τον χωρούσε πια και δεν τον ανεχόταν. Οι αποκαλύψεις δεν έμειναν εκεί και ξεσκέπασαν ακόμα και το επιχείρημά του ότι όλα αυτά τα έκανε μόνο για να κρατάει επαφή με τους χρυσαυγίτες.

Κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, όχι και στο τόσο μακρινό παρελθόν, αποκαλύφθηκε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος είχε πολύ στενές επαφές με τους νεοναζί οι οποίοι τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο.

Το 2005 όταν εξέδωσε το βιβλίο του «Το τέλος του Εφιάλτη» ήταν το περιοδικό της Χρυσής Αυγής που αποθέωσε τον συγγραφέα και το έργο του.

Χαρακτήριζε το βιβλίο ως «κορυφαίο στο είδος του», ότι «συγκλονίζει από τις πρώτες σελίδες του», ενώ για τον Μπαλτάκο αναφερόταν ότι «Ο Ελλην συγγραφέας Π.Δ. Μπαλτάκος κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με την αρχαία Ελλάδα (…) καταρρίπτει την άθλια φήμη, που κατά καιρούς διέδωσαν εγχώριοι και ξένοι κομπλεξικοί, που θέλει τους αρχαίους προγόνους μας να κινούνται μεταξύ ομοφυλοφιλίας και οργίου».

Σημειώνεται ότι από τα αγαπημένα θέματα των χρυσαυγιτών με το οποίο πραγματεύεται στα βιβλία του ο Τάκης Μπαλτάκος είναι η Κρυπτεία στην αρχαία Σπάρτη, ένα είδος παραστρατιωτικής οργάνωσης που ακολουθούσε σκληρή εκπαίδευση και πραγματοποιούσε τη νύχτα δολοφονίες ειλώτων.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, που θα εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και στο εξωτερικό, που θα συνομιλήσει με την UEFA η οποία κάνει τεράστιες καμπάνιες κατά του ρατσισμού, είχε κατά τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει το 2013 το υπουργείο Δικαιοσύνης, ένας νόμος που τελικά ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας.

Είναι λοιπόν πολλά τα ερωτήματα που πέφτουν στο τραπέζι. Πως, ένας άνθρωπος που μετά την αποπομπή του ουσιαστικά από τη ΝΔ είχε συνομιλητές πολιτικούς από όλο το φάσμα της άκρας δεξιάς και επιχείρησε ανεπιτυχώς να συνεργαστεί μαζί τους καθώς τους ένωναν πιο πολλά από όσα τους χώριζαν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις