Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο άλλοτε ΝΒΑερ Άιζακ Χάμφρις αποκάλυψε στην ομάδα του ότι είναι γκέι: «Προσπάθησα να αυτοκτονήσω»

Ο άλλοτε ΝΒΑερ Άιζακ Χάμφρις αποκάλυψε στην ομάδα του ότι είναι γκέι: «Προσπάθησα να αυτοκτονήσω»

Ο Άιζακ Χάμφρις δεν ήθελε να κρύβεται άλλο από τους συμπαίκτες του στη Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ. Ο άλλοτε NBAερ έγινε μόλις ο δεύτερος μπασκετμπολίστας στον κόσμο, μετά τον Τζέισον Κόλινς (2013) που αποκάλυψε πως είναι γκέι, ενώ είναι εν ενεργεία παίκτης.

Ο άλλοτε NBAερ, Άιζακ Χάμφρις, συγκέντρωσε τους συμπαίκτες του και μοιράστηκε το μυστικό του. Ο 24χρονος Αυστραλός σέντερ αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος και τόνισε πως στο παρελθόν προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα με την σεξουαλικότητά του και δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρώην NBAer (5 συμμετοχές στο NBA με τους Ατλάντα Χοκς το 2019 και αρκετά ματς με διαφορετικές ομάδες στην G-League) δέχθηκε την αγκαλιά συμπαικτών και προπονητών (όλοι τους τον άκουσαν με μεγάλη προσοχή).

«Θα είναι μία από τις πιο δύσκολες συζητήσεις που έχω κάνει στη ζωή μου. Αλλά η ζωή αφορά στο να κάνεις δύσκολα πράγματα και να μαθαίνεις από αυτά, κάνοντας τη διαφορά, οπότε αντέξτε μαζί μου», είπε αρχικά ο Αυστραλός σέντερ, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Θέλω να σας πω κάποια πράγματα για εμένα και το μέλλον μου. Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα σε ένα σκοτεινό σημείο. Δεν μπορούσα να είμαι αυτός που είμαι και προσπάθησα να αφαιρέσω τη ζωή μου. Και ο κυριότερος λόγος ήταν επειδή αντιμετώπιζα προβλήματα με τη σεξουαλικότητά μου και να αποδεχθώ ότι είμαι ομοφυλόφιλος.

Μισούσα τον εαυτό μου, ήμουν αηδιασμένος και πίστευα ότι δεν μπορώ να είμαι τέτοιο άτομο σε αυτό το περιβάλλον. Και μόνο όταν βρέθηκα σε μία κοινότητα γεμάτη χαρά και ζωή που με ξύπνησε. Τότε, όμως, υπήρχε το ερωτηματικό το πώς θα παραμείνω παίκτης και θα πάω σε ομάδα. Όταν αποφάσισα ότι δεν θέλω να κρύβομαι θα μιλήσω δημόσια και θα σιγουρευτώ ότι ο κόσμος ξέρει πως μπορείς να ζεις και δεν πρέπει να κρύβεσαι επειδή είσαι αθλητής.

Εμείς ως επαγγελματίες αθλητής έχουμε ευθύνη να δίνουμε το παράδειγμα στον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν ξέρουν πώς να σηκωθούν και να υπάρχουν. Και ξέρω αυτό το συναίσθημα και θέλω να τους εκπροσωπήσω. Αυτός είναι ο στόχος μου, να ξέρει ο κόσμος ότι μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις. Μπορείς να είσαι παίκτης και gay, σπουδαίος μπασκετμπολίστας και να είσαι gay. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και δεν έχει σχέση η σεξουαλικότητά σου σε αυτό που μπορείς να γίνεις.

Θέλω να είμαι απλώς ο εαυτός μου. Ανακάλυψα ότι αυτός είναι ο στόχος μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό».

Δείτε το VIDEO με την εξομολόγηση του Χάμφρις στους συμπαίκτες του:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις