Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

«Ο Αντρέι Βατούτιν θα κάνει δική του διοργάνωση – Θέλει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό» γράφουν οι Σέρβοι

«Ο Αντρέι Βατούτιν θα κάνει δική του διοργάνωση – Θέλει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό» γράφουν οι Σέρβοι
Intime.gr

Οι ομάδες της Ρωσίας βγήκαν εκτός Euroleague, μετά τον πόλεμο που κήρυξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία και η αβεβαιότητα που επικρατεί, σχετικά με το μέλλον τους στη διοργάνωση, δημιουργεί.. ακραία σενάρια. Ο Αντρέι Βατούτιν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εμφανίζεται να φτιάχνει τη δική του διοργάνωση!

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «maxbetsport.rs», αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, οραματίζεται πλέον τη δημιουργία μίας νέας λίγκας, που δεν θα επιτρέπει στις ομάδες της Ρωσίας να αγωνίζονται κανονικά.

Όπως αναφέρεται, πέρα από τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνιξ Καζάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Λοκομοτίβ Κουμπάν, θα υπάρξει πρόσκληση ακόμη σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και στους «αιώνιους» της Σερβίας, Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν.

Επίσης, ακούγονται ακόμη και τα ονόματα των Μπουντούτσνοστ από Μαυροβούνιο, Τσιμπόνα από Κροατία και Τσεντεβίτα Ολίμπια, ενώ δεν αποκλείεται να προσκληθούν και ομάδες από Ουγγαρία και Βουλγαρία.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι του εγχειρήματος, η «Gazprom» μαζί με άλλους χορηγούς φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στη διοργάνωση ένα ποσό ύψους 100.000.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, γίνεται αναφορά και για ομάδες… πιστές στη Euroleague (από Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία) για τις οποίες δεν θα γίνει καν προσέγγιση. Μοναδικό ερωτηματικό φέρεται να αποτελεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ.

Θυμίζουμε ότι για να φύγει μια ομάδα από τη Euroleague, δηλαδή να “σπάσει” το συμβόλαιο της, θα πρέπει να δοθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις