Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Αντρέι Βατούτιν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκαλεί «σεισμό» στη Euroleague

Ο Αντρέι Βατούτιν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκαλεί «σεισμό» στη Euroleague
Intime.gr

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, έκανε λόγο για… ρωσοφοβία στην Ευρώπη -μετά και τον αποκλεισμό της χώρας του από κάθε αθλητική διοργάνωση- και άφησε τα πάντα ανοικτά, σχετικά με το μέλλον της ομάδας του στη Euroleague.

Οι δηλώσεις του Αντρέι Βατούτιν στο «MatchTV» προκαλούν… σεισμό στη Euroleague, αφού -στην ουσία- ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας άφησε “ανοικτό” το μέλλον της ομάδας στη Euroleague.

«Δεδομένης της απίστευτης… ρωσοφοβίας στην Ευρώπη, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η ΤΣΣΚΑ μπορεί πλέον να παίζει σε ευρωπαϊκά γήπεδα.» τόνισε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

«Θα χαράξουμε κάποιες τροχιές. Είμαι σίγουρος ότι οποιαδήποτε επιλογή επιστροφής στην Euroleague είναι δυνατή μόνο μετά την έναρξη της ειρήνης. Σημαίνει αυτό ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει αμέσως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Η πιθανότητα είναι σχεδόν μηδενική.

Η δεύτερη υπόθεση είναι ότι δεν θα μας διώξουν, αλλά θα μπορούμε να παίξουμε σε ουδέτερα γήπεδα. Αμέσως προκύπτει το ερώτημα: είναι απαραίτητο;

Στη Σοβιετική εποχή, ο σύλλογός μας έπαιζε σε ουδέτερα γήπεδα εναντίον της Μακάμπι, αλλά αυτό είναι μόνο ένα ή δύο παιχνίδια ανά σεζόν, για ποιον λόγο; Να θυσιάσουμε τα συμφέροντα των οπαδών μας για να διατηρήσουμε μια μόνιμη θέση στην Euroleague;

Δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό είναι σωστό. Τουλάχιστον, είναι θέμα συζήτησης με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου και το συμβούλιο του.

Δεν υπάρχουν τόσες πολλές ουδέτερες τοποθεσίες, πρέπει ακόμα να βρούμε πώς θα φτάσουμε σε αυτές. Σχεδόν όλες οι διεθνείς πτήσεις έχουν ακυρωθεί, οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών πάνω από την Ευρώπη είναι αδύνατες, τα εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη και το Βελιγράδι έχουν εξαντληθεί.

Τα logistics φαίνονται εξαιρετικά δύσκολα, για να μην αναφέρουμε τις διασυνοριακές πληρωμές. Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις του συλλόγου προς παίκτες και προπονητές, αλλά οι ξένοι μας αντιμετωπίζουν τώρα δυσκολίες στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό» ανέφερε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις