Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς του Άρη και η χορηγία στον ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς του Άρη και η χορηγία στον ΠΑΟΚ
Intime.gr

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Ο Έλληνας επιχειρηματίας είχε στο παρελθόν… εμπλοκή με το χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και του μπάσκετ.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες σε ιδιωτικό νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας και τα ξημερώματα της Πέμπτης (10.03.2022) άφησε την τελευταία του πνοή.

Πέρα από τις επιχειρήσεις που είχε, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε και… παρουσία στο χώρο του αθλητισμού. Από το 1998 έως το 2001 αποτέλεσε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης.

Μαζί με την επιστροφή της ομάδας από τον “εφιάλτη” της Β’ Εθνικής, ο Έλληνας επιχειρηματίας έφερε… ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς των “κίτρινων”, για μια νέα εποχή στους Θεσσαλονικείς.

Την περίοδο που βρέθηκε στην ηγεσία της ΠΑΕ Άρης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς προχώρησε σε εντυπωσιακές μετεγγραφές. Δέλλιος, Κυζερίδης, Κούτσης, Αντριόλι, Μπατίστα και Ίβιτς ήταν κάποιες από αυτές. Εκείνη, όμως που προκάλεσε “κρότο” εκείνη την περίοδο, ήταν αυτή του Μάριου Αγαθοκλέους από τον Αθηναϊκό, νικώντας την ΑΕΚ σε αυτή τη “μάχη”, τον Ιανουάριο του 1999.

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες του Άρη στην περίοδο Κοντομηνά ήταν το εντυπωσιακό 4-1 στην έδρα του ΠΑΟΚ. Στο ματς αυτό «συστήνεται» στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο 18χρονος τότε Άγγελος Χαριστέας,πετυχαίνοντας μάλιστα χατ-τρικ.

Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όμως δεν ήταν ανάλογη των χρημάτων που δαπανήθηκαν και οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν δεν επαληθεύτηκαν. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αποχώρησε από τον Άρη το 2001 -υπό έντονη αμφισβήτηση- και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών πέρασε στον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Γιάννη Ζαχουδάνη.

Ο εκλιπών διετέλεσε και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης από το 1998, όταν τα ΤΑΚ μετατράπηκαν σε ΚΑΕ, έως το 2000.

Ο κ. Κοντομηνάς ήταν για κάποια χρόνια μεγάλος χορηγός της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με την εταιρία Prime Insurance του ομίλου Demco, την περίοδο που ο “δικέφαλος του Βορρά” είχε στην προεδρία του τον Μπάνε Πρέλιεβιτς (τα “σενάρια” που τον ήθελαν να έχει μεγαλύτερη εμπλοκή, δεν προχώρησαν ποτέ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις