Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Δημήτρης Παπανικολάου στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου για το σύνδρομο Άσπεργκερ και το κλάμα του Γκάλη

Ο Δημήτρης Παπανικολάου στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου για το σύνδρομο Άσπεργκερ και το κλάμα του Γκάλη

Ο Δημήτρης Παπανικολάου και η σύζυγός του Έλια Παπαηλίου έδωσαν συνέντευξη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο Mega και μίλησαν για την αποκάλυψη του παλαίμαχου παίκτη του μπάσκετ, ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προσπαθεί μετά τη διάγνωσή του να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση γύρω από τον αυτισμό και για το λόγο αυτό συναντήθηκε πρόσφατα και με τους δύο κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, τον Νίκο Γκάλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων τα εξής: «Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας και όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα. Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο, γιατί δεν μπορώ να χαλαρώσω και θέλω να το δουλέψω. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, θέλω να σκέφτομαι».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ και «ένωσε» Αντετοκούνμπο και Γκάλη

Από την πλευρά της, η σύζυγός του, Έλια Παπαηλίου είπε πως «τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου κάποιες φορές γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση, λέγοντάς μου ότι ο σύζυγός μου ότι μπορεί να είναι στο φάσμα.

Δεν φοβήθηκα γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια. Στην καθημερινότητά του ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του, τον κουράζει αν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις