Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο δήμος της Μαδρίτης ανάβει «κόκκινο» στους οπαδούς της Ατλέτικο και της Ρεάλ

Ο δήμος της Μαδρίτης ανάβει «κόκκινο» στους οπαδούς της Ατλέτικο και της Ρεάλ
youtube

Το προσεχές Σάββατο (22.05.2021) θα κριθεί ο τίτλος στη φετινή La Liga. Η κούπα θα… μείνει στη Μαδρίτη, με την Ατλέτικο να βρίσκεται στο +2 από την Ρεάλ. Οι οπαδοί των δυο ομάδων ανυπομονούν να δουν το που θα καταλήξει η «μπίλια», την ώρα που οι Αρχές στην πρωτεύουσα της Ισπανίας ανησυχούν, λόγω κορονοϊού και παίρνουν τα μέτρα τους..

 «Στοπ» σε πανηγυρισμούς στα σιντριβάνια Neptuno και Cibeles! Ο δήμος της Μαδρίτης θα αναπτύξει 130 αστυνομικούς, προκειμένου να αποτρέψει είτε τους φιλάθλους της Ατλέτικο είτε εκείνους της Ρεάλ, από το να γιορτάσουν μαζικά στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, σε περίπτωση που η ομάδα τους κατακτήσει το Σάββατο τον τίτλο της La Liga.

Στο φινάλε της φετινής La Liga, η Ατλέτικο παίζει στην έδρα της Βαγιαδολίδ (μάχεται για την παραμονή, αλλά δεν έχει μεγάλες ελπίδες) ενώ η Ρε’άλ υποδέχεται την Βιγιαρεάλ.

 Οι 130 αστυνομικοί θα περιπολούν στα δύο σιντριβάνια του κέντρου της πόλης, όπου οι δύο ομάδες της Μαδρίτης συνηθίζουν να γιορτάζουν τις νίκες τους, προκειμένου να αποτρέψουν μεγάλες συγκεντρώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξάπλωση της Covid-19.

Η Ατλέτικο έχει προβάδισμα δύο βαθμών έναντι της Ρεάλ. Οι οπαδοί της παραδοσιακά πανηγυρίζουν τις κατακτήσεις τροπαίων στο σιντριβάνι Neptuno, το οποίο βρίσκεται 600 μέτρα από το σιντριβάνι Cibeles, όπου γιορτάζουν οι φίλοι των «μερένγκες».

Η εκπρόσωπος του δήμου, Μαρία Ινμακουλάδα Σανθ Οτέρο, κάλεσε τους φιλάθλους να γιορτάσουν στα σπίτια τους ή στα μπαλκόνια τους και να αποφύγουν να συρρεύσουν στο κέντρο της Μαδρίτης.

«Η επιδημιολογική κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά ο ιός είναι ακόμα εκεί έξω και είναι σημαντικό να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια και να παραμείνουμε συνετοί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις