Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο “διψασμένος” Πετρούνιας και ο… δύσκολος δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πετρούνιας
facebook.com/EleftheriosPetrouniasOfficial

Δυσκολεύει για τον Λευτέρη Πετρούνια η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020”, με τον ίδιο πάντως να δηλώνει ικανοποιημένος. Ο… δρόμος που μπορεί να τον στείλει στο μεγάλο αθλητικό “ραντεβού” του ερχόμενου καλοκαιριού. Μήνυμα μετά τη δεύτερη θέση στο Κότμπους.

Μία κακή έξοδος ήρθε να χαλάσει την κατά τ’ άλλα άψογη εκτέλεση προγράμματος από τον Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων βαθμολογήθηκε με 14.866 βαθμούς κι έτσι έμεινε στην 2η θέση, πίσω από τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, που πήρε 15.133 β.

Πετρούνιας: Ψάχνει το… απόλυτο! “Ζορίζει” η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αυτό σημαίνει πως ο Πετρούνιας για να είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα πρέπει να κερδίσει και τους τρεις αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ακολουθούν μέσα στο 2020…

Ο 28χρονος «άρχοντας των κρίκων» -πάντως- δείχνει δυνατότερος από αγώνα σε αγώνα, κάτι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Οι Γερμανοί διοργανωτές αποχαιρέτησαν μάλιστα τον Έλληνα πρωταθλητή με ένα ξεχωριστό δώρο, προσφέροντάς του μαζί με το ασημένιο μετάλλιο ένα φορμάκι για τη νεογέννητη κόρη του, με τυπωμένη τη φράση “Welcome to Cottbus anytime Σοφία”.

Έμεινε έκπληκτος ο Πετρούνιας! Ξεχωριστό δώρο κατά την απονομή – video

Ο Πετρούνιας έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα μετά τη δεύτερη θέση στο Κότμπους. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια του και παράλληλα διψασμένος για τη συνέχεια… μέσα στο 2020 όπου θα παλέψει για να πάρει το “εισιτήριο” για το Τόκιο.

Ο δύσκολος “δρόμος” προς το Τόκιο

Η απώλεια της νίκης στο Κότμπους, σε συνδυασμό με τη νέα επικράτηση του μεγάλου αντιπάλου, Γιανγκ Λιού, κάνει εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια για να κερδίσει την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη των κρίκων και μαζί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020”.

Πλέον, για να υποσκελίσει τον Γιανγκ Λιου, θα πρέπει να κάνει το «3 στα 3» στα τρία εναπομείναντα παγκόσμια κύπελλα και να κατακτήσει τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια μέσα σε διάστημα ενός μήνα, στη Μελβούρνη (20-23 Φεβρουαρίου 2020), στο Μπακού (12-15 Μαρτίου 2020) και στην Ντόχα (18-21 Μαρτίου 2020).

Επιπλέον, όμως, θα είναι υποχρεωμένος να επικρατήσει έχοντας μέσο όρο βαθμολογιών μεγαλύτερο από 15,166 β., προκειμένου να ξεπεράσει την αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή του Κινέζου στους τρεις νικηφόρους αγώνες του (15,200 + 15,166 + 15,133 β.).

Αν, πάντως, ένας αθλητής στον πλανήτη είναι ικανός να πετύχει μία τέτοια ανατροπή και να φτάσει σε ακόμα υψηλότερες βαθμολογίες, αυτός λέγεται Λευτέρης Πετρούνιας…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις