Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσφέρθηκε να παρέμβει για να μην απολυθεί ο Κιντ

Αντετοκούνμπο Κιντ
Φωτογραφία Αρχείου EPA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε, για ακόμη μια φορά, πως εκτός από μεγάλος παίκτης είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Και θέλησε να προστατεύσει τον προπονητή του Τζέισον Κιντ από την απόλυση.

Οι Μιλγουόκι Μπακς αποφάσισαν να μη συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον νεαρό τεχνικό. Πριν ο Τζέισον Κιντ ενημερωθεί επίσημα για την απόλυσή του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο του τηλεφώνησε και του ζήτησε την άδεια για να παρέμβει.

Τον συγκινητικό διάλογο του Αντετοκούνμπο με τον Κιντ φέρνει στο φως το ESPN. Ο Γιάννης τηλεφώνησε στον Κιντ μόλις 15 λεπτά πριν ο δεύτερος ενημερωθεί επίσημα για τη λήξη της συνεργασίας του με τους Μπακς. Ο Έλληνας άσος προσφέρθηκε να… σώσει τη θέση του Κιντ αλλά εκείνος δεν τον άφησε!

Ο διάλογος Αντετοκούνμπο – Κιντ

«Μου τηλεφώνησε και μου είπε “κόουτς, δεν είναι σωστό αυτό που πρόκειται να κάνουν, θα σε απολύσουν”», αποκάλυψε ο Κιντ στο ESPN. Ο πρώην προπονητής των Μπακς αποκάλυψε στον σταρ της ομάδας πως περίμενε ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρώτησε: «τι μπορώ να κάνω; Θα τηλεφωνήσω στους ιδιοκτήτες, στον μάνατζέρ μου». Αλλά ο Τζέισον Κιντ του έβγαλε… φρένο. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις την αλήθεια».

Ο Τζέισον Κιντ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Φωτογραφία EPA

Το ευχαριστώ του Τζέισον Κιντ

Ο Κιντ, φυσικά, ευχαρίστησε τον Αντετοκούνμπο για την αφορίωσή του. Και του είπε πως ήταν ευγνώμων που μπόρεσε να τον προπονήσει και τον βοήθησε να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα. «Ξέρω ότι όταν οι δρόμοι μας διασταυρωθούν ξανά, θα είναι πολύ καλύτερος», τόνισε ο Αμερικανός προπονητής.

Ένα 15λεπτο μετά το τηλεφώνημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε μια πιτσαρία, ο Τζέισον Κιντ ενημερώθηκε και επίσημα. Του μετέφεραν την απόφαση να απολυθεί ο τζένεραλ μάνατζερ Τζον Χορστ και ο πρόεδρος της ομάδας Πίτερ Φέιργκιν.

Φωτογραφία EPA

Ο πρώην, πια, προπονητής των Μπας δεν έκρυψε ότι το θέμα της απόλυσής του δεν το χειρίστηκε σωστά η ομάδα. Δεν τρέφει όμως… καμία για την ομάδα. Όπως είπε, είναι απλά μπίζνες. Και τόνισε πως είναι ευγνώμων για τα χρόνια που πέρασε στο Μιλγουόκι.

Πηγή: ESPN

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις